• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Idag 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Hemma
HV71
HV71
Borta
Örebro
ÖRE

Grym andraperiod gav Örebroseger

19 oktober 2017 21:36
#HV71ORE

Underläge med 0-1 byttes mot ledning med 4-1 när Örebro sköt vilt i andra perioden i Kinnarps arena. Närkelaget är heta nu och med tre nya poäng hakar de på topplagen.


HV71 kom till spel med ett helt koppel spelare borta, men kunde trots det gå till första pausvilan i ledningen. Detta sedan backen Topi Jaakola brutit ett Örebrouppspel i anfallszon och i fritt läge skjutit in 1-0.

Annars var det formstarka Örebro som hade det mesta av spelet i den första perioden. Det var långa stunder tung press mot Fredrik Pettersson-Wentzel i hemmakassen och målskytten Jaakola sa så här om spelet:

– Vi ger bort för många chanser. De spelar högintensiv hockey så det gäller för oss att få ner pucken djupt och få press på deras backar. Vid målet kom jag med fräscha ben och kunde läsa den pucken som tur var, sa han till C More.

"Skönt att få utdelning"

Hemmaledning med 1-0 alltså, men i den andra perioden fick Örebro utdelning på sina chanser. Sakari Manninen prickade in kvitteringen på en snabb spelvändning och ett rappt skott, Tyson Spink rakade hårt uppvaktad in 1-2 och i slutskedet av perioden drog HV71 på sig två snabba utvisningar som visade sig bli kostsamma.

I spel fem mot tre satte Daniel Viksten 1-3 och i fem mot fyra slog han också in 1-4.

– Vi gnuggar på och fick ett par powerplay också, och det var skönt att få utdelning i den spelformen, sa Viksten till C More i pausen.

Viksten glödhet

HV71 försökte i tredje perioden, men ikväll var Örebro för tufft motstånd. Sakari Manninen tryckte upp en puck i nättaket 6:20 in i tredje fram till 1-5 och Mattias Tedenby tröstmålade för HV71.

Sen säkrade matchens spelare Daniel Viksten sitt hattrick, ett mål som betydde 2-6.

– Personlig revansch över övriga starten på säsongen, det har inte riktigt stämt. Skönt att vi steppade upp i powerplay ikväll, det behövdes, sa Viksten till C More efter slutsignalen.