Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Luleå
LHF

Färjestad jagar tre poäng mot drömmotståndet

19 oktober 2017 11:30
#FBKLHF

Färjestad har startat SHL oerhört bra och leder tabellen. Nu väntar dessutom drömmotståndet Luleå på hemmaplan. Ett Luleå som historiskt sett har förtvivlat svårt i Löfbergs Arena.


Formkollen

Det var dubbla trendbrott vi fick se under tisdagens SHL-omgång. För Färjestad blev det första förlusten efter ordinarie tid när Rögle blev för starka i Lindab Arena. 2-5 slutade matchen för Färjestads del, och tränaren Johan Pennerborn sammanfattade förlustkänslan på ett bra vis.

– Det här var inget vidare att vara med om.

Färjestad kan trots förlusten stoltsera med en stark inledning på säsongen. Poäng i nio av tio matcher och ledning av tabellen. Det är med andra ord ett starkt Färjestad som skrinnar in på hemmaisen för möte mot Luleå.

Ett Luleå som i sin tur också stod för ett trendbrott i tisdags. För norrbottningarnas del var det den första segern efter ordinarie tid. 1-2 skrevs slutresultatet till i bortamatchen mot Malmö. Gustav Rydahl blev den något ovanliga segerskytten och Filip Gustavsson i mål visade prov på bra målvakstsspel.

– Det kändes bra idag. Vi är starka framför målet, sa målvakten till C More efter matchen.

Läget i lagen

I Färjestad saknades Alexander Johansson, Alexander Leandersson och Ole-Kristian Tollefsen senast, av de ordinarie spelarna.

Luleå hade ett skadefritt lag mot Malmö, men Einar Emanuelsson klev av isen redan i den första perioden. Återstår att se hur man ställer upp under torsdagen.

Notera att

  • De senaste fyra matcherna mellan lagen har Färjestad segrat med målskillnaden 18-5.
  • Luleå har endast vunnit tre matcher i Löfbergs Arena på de senaste sju åren.
  • Dick Axelsson i Färjestad har gjort poäng i alla matcher utom en i år.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKLHF.