20 oktober 2017 15:00
#LHFVLH

Luleå är fortsatt det enda laget i SHL som ännu inte plockat någon trepoängare på hemmais. Nu ställs man mot bortastarka Växjö i hopp om att bryta den dystra trenden och klättra i tabellen.

Formkollen

Luleå krigade in i det sista men fick inte med sig någon poäng från Karlstad och serieledande Färjestad i torsdags. Norrbottningarna fick tidigt i den tredje perioden in reduceringen till 3-2 och hade bud på en kvittering - men istället prickade värmlänningarna in fyran i tom kasse med sju sekunder kvar.

Inför lördagens möte med Växjö står Thomas "Bulan" Berglunds manskap fortsatt som det enda lag i serien utan trepoängare på hemmais. Lagets stora akilleshäl har varit spelet i den tredje perioden, där man senast tappade en tvåmålsledning i den sista akten mot Rögle - som sedan plockade bonuspoängen i straffläggningen. Nu ställs man mot Växjö som i sin tur bara har förlorat en match på bortaplan såhär långt in på säsongen.

Även smålänningarna kommer till spel med en förlust i ryggen. I en målsnål tillställning med Malmö Redhawks på torsdagskvällen tog man ledningen genom Elias Pettersson, men fick sedan se skåningarna vända och gå vinnande ur striden med 2-1. Lakers bibehåller dock sin plats som tvåa bakom Färjestad och är dessutom det lag med den bästa defensiven - 14 insläppta mål på tio matcher.

Läget i lagen

Skadeläget i de bägge lagen ser ut som följer:

Notera att:

– Luleå vann tre av fyra möten med Växjö förra säsongen.

– Unge Isac Lundeström har fått igång poängproduktionen rejält. 18-åringen har gjort mål i två matcher i följd och står på 5+2 för sitt Luleå just nu.

– Elias Pettersson gjorde sitt första SHL-mål i karriären mot Malmö senast. Dessförinnan har han mäktat med sju assist och är den näst bäste poängplockaren i Växjö.