• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Idag 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Tisdag Tis 26 November Nov
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Linköping
LHC

Proppen ur för målglatt Linköping

24 oktober 2017 21:20
#RBKLHC

Linköping har tidigare haft lite problem med effektiviteten. Under tisdagen var det proppen ur när Linköping bjöd på offensiv propaganda i Ängelholm när Rögle bortabesegrades med klara 0-6.


Gästande Linköping kom försenat till Lindab Arena, men det var inget fel på farten hos gästerna under den första perioden. Man vände spelet fort och Rögle hade stundtals problem att hänga med i svängarna. 0-1 skulle också komma, även om det var i numerärt underläge.

Jakob Lilja tog pucken och bjöd på en läcker soloräd när han trollade sig fram och lirkade in pucken bakom Justin Pogge på ett läckert vis.

Islossning för Linköping

Rögle kom ut starkare i den andra perioden och vaskade fram en hel del lägen, utan att ha det sista bettet vid de avgörande lägena. Istället skulle Linköping ta över spelet mer och mer, och Linköping visade också prov på skicklighet i avsluten. Nick Sörensen satte 0-2 på en läcker framspelning av Tony Mårtensson och innan den andra perioden hade också Ken Andre Olimb och Emil Sylvegård hittat rätt och det stod 0-4 på tavlan efter 40 minuters spel.

— Det är inget vidare. Vi måste hitta tillbaka till vårt spel, sa Ted Brithén i C More i pausen.

Men det blev inte bättre i den tredje perioden. Rögle satsade framåt, men skapade inte speciellt mycket och istället kunde Linköping kontrollerat spela av matchen och också dryga ut ledningen. Fredrik Karlström satte 0-5 och Ken Andre Olimb satte 0-6, med sitt andra mål för kvällen.

— Vår kedja fungerar bra idag och vi känns alla tre i kedjan som bröder, sa assistkungen i Linköping Mathis Olimb till C More efter matchen.