Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Skellefteå
SKE

Olofsson åter frälsare för Frölunda

21 oktober 2017 18:20
#FHCSKE

Historien upprepade sig i Scandinavium - Victor Olofsson sänkte Skellefteå med sitt mål i förlängningen.


Under vårens SM-slutspel hade de mötts i en dramatisk kvartsfinalserie över sju matcher - då hette matchvinnaren Victor Olofsson. På lördagen var det dags igen, när Frölunda tog emot Skellefteå i Scandinavium. Tungviktsmötet började piggast av hemmalaget, som med energi bet sig fast i offensiv zon och Adam Almquist hade ett par fina skottlägen.

Den kanske bästa chansen i första perioden gick ändå till gästande Skellefteå och Linus Lindström. I slutminuten kom han loss i ett friläge, sedan Frölunda gett bort pucken i egen zon. Johan Mattsson stängde dock till och i upptakten av andra var det istället hemmalaget som skulle bryta dödläget.

Frölunda fortsätter vinna - fjärde raka segern

Med bara 13 sekunder spelat skickade Rasmus Dahlin in 1-0 efter en vunnen offensiv tekning. John Nyberg fyllde på med tvåan sex minuter senare, ett skott som styrdes via motspelare och ställde Gustaf Lindvall i Skellefteåmålet. Men gästerna skulle få omedelbar kontakt sedan Joakim Lindström i numerärt överläge skickat dit reduceringen.

Frölunda avslutade mittenakten starkt, men i tredje var det ombytta roller och istället tog Skellefteå över. Henrik Hetta utjämnade 5.15 in och under dramatiska slutminuter hade laget också chansen i flera numerära överlägen. Matchen gick till förlängning, där Victor Olofsson återigen sänkte Skellefteå sedan hans 3-2 godkänts efter videogranskning. Det gav Frölunda lagets fjärde raka seger.

– Det är tighta matcher mot Skellefteå. Sen är det klart att det alltid är kul att avgöra i förlängning. Särskilt en sån här kväll, när det är fullsatt, sade segerskytten Olofsson i C More.