Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Skellefteå
SKE

Poängkungarnas kamp i Scandinavium

20 oktober 2017 15:00
#FHCSKE

Frölunda mot Skellefteå - två giganter som börjat att växla upp. Duons heta kamp blir lika mycket en duell mellan två lag som mellan två poängstarka spelare.


Formkollen

Efter en trevande start på serien har Frölunda kommit igång alltmer. På de fem senaste matcherna har det exempelvis blivit fyra vinster - den senaste i torsdags. Då vände Frölunda hem från Dalarna med en straffseger i ryggen, via 3-2 borta mot Mora. Det var göteborgarnas tredje raka vinst och laget närmar sig tabelltoppen.

Även Skellefteå skuggar tätt bakom de allra översta platserna och visar också upp en stark form. Västerbottningarna körde förra veckan bland annat över Brynäs på bortais, men föll ett par dagar senare något oväntat mot samma motstånd. I torsdagens hemmamöte med Linköping studsade Skellefteå starkt tillbaka. 4-1 där innebär fyra vinster på de fem senaste.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Håll ögonen på

Med ett mål och en assist var Joakim Lindström tongivande i Skellefteås seger över Linköping. Det var inte heller första gången i säsongsupptakten som forwarden levererade. På tio matcher har det blivit 14 poäng (5+9) och en andraplats i poängligan för Lindström.

Notera att

– Frölunda gick segrande ur vårens tunga kvartsfinalkamp. Göteborgarna avgjorde där i den sjunde och avgörande matchen, något som skickade Skellefteå ut ur slutspelet.

– Pär Lindholm varit inne på 16 av Skellefteås mål framåt, mest i hela SHL.

– Nyförvärvet Ryan Lasch varit inblandad i nära på hälften av Frölundas mål. Amerikanen har 13 poäng - fem mål och åtta assist.

– Skellefteå förfogar över ligans absolut bästa boxplay med sina 92 %.

– Endast en poäng skiljer lagen åt i tabellen. Skellefteå som fyra med 18, Frölunda sexa med 17.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCSKE.