HV71 bröt trenden - Stenlund avgjorde

21 oktober 2017 17:50
#HV71RBK

Efter en tung period och två raka förluster vände det för HV71. Mot formstarka Rögle vann mästarna med 2-1 - efter avgörande från Kevin Stenlund.

Med två powerplay under de fem första minuterna kunde Rögle ta kontroll över bortamötet med HV71. Några större chanser skapades dock inte, men matchen skulle ta ordentlig fart. Först prickade Tom Hedberg ribban för hemmalaget, innan Linus Sandin i numerärt underläge ställde om med ett friläge som Jonas Gunnarsson räddade. HV71 hade sedan ytterligare en fin chans genom Mattias Tedenby på ett instick.

Efter en mållös första period slog Isac Brännström till exakt fem minuter in i andra. I numerärt överläge skickade forwarden in 1-0 för HV71, som där var inne i en fin period av matchen. Men Rögle skulle ta sig tillbaka, både i spelet och på resultattavlan. Med 15.44 på klockan hittade Ludvig Rensfeldt in med 1-1 från vänsterkanten med ett skott som Gunnarsson enkelt släppte förbi sig.

Lindbom: "Vi får verkligen kämpa för det"

Det betydde likaläge inför slutperioden, en period som HV71 inledde i fem mot fyra. David Ullström hade också ett kvickt genombrott, men Justin Pogge stod emot och något senare var det Rögle som hotade offensivt.

Sex minuter in kom sedan avgörandet, och det var HV71 som gjorde det. Mattias Tedenby hittade fint in till Kevin Stenlund som vinklade upp 2-1 i nättaket. Det satte stopp för Rögles fina segerrad, samtidigt som HV71 bröt den negativa trenden.

– Vi får verkligen kämpa för det, men jag tycker att vi gör det storstilat, kommenterade HV71-tränaren Johan Lindbom för C More.