MIK

Engstrands storspel sänkte Brynäs

21 oktober 2017 20:25
#BIFMIK

Nykomlingen Mora plockade sin första bortaseger för säsongen. Huvudrollsinnehavaren och den store matchhjälten blev målvakten Christian Engstrand som motade 32 skott av 32 möjliga i 2-0-vinsten mot Brynäs.

I bottenmötet i Gavlerinken var det hemmalaget Brynäs som började starkast. Förgrundsfiguren i den första perioden var Aaron Palushaj som redan i den första akten fick iväg fyra skott mot en solid Christian Engstrand i Moramålet. Närmast för hemmalaget var dock Marcus Westfält som blev helt fri mot - men utan att hitta nätet. För Mora var Jakob Nilsson närmast, i en period där bortalaget annars hade svårt att få till några kvalificerade målchanser.

Engstrand och ramen ett spöke för Brynäs

Den andra perioden inleddes med ännu ett friläge för hemmalaget. Johan Alcén blev helt fri mot Engstrand som han denna gång överlistade, men istället satt pucken i ramen och studsade, ur Brynäsögon sett, åt fel håll. Istället skulle Mora öppna målskyttet några minuter senare när Robin Johansson hittade luckan under David Rautios benskydd vilket betydde 1-0 för de vitklädda.

Perioden svängde fram och tillbaka och i slutskedet var dalalaget så när på att dubbla sin ledning. Marcus Fagerudds passning skar igenom Brynäsförsvaret och friställde Jacob Lagacé som gjorde allting rätt förutom avslutet. Rautio var överspelad efter en fin dragning av kanadensaren vars efterföljande backhandavslut hamnade i målgaveln.

Moras nolla skulle förbli intakt även i den tredje perioden. Hemmalaget matade på utan att lyckas överlista Engstrand - och när väl inte gästernas burväktare stod ivägen var det istället ramen som satte stopp för Gävlelaget. Med två minuter kvar plockade man målvakten och då satte istället bortalaget spiken i kistan genom Emil Aronsson.

– Vi kommer ut och gör en riktigt bra bortamatch. Vi spelar mycket enklare idag, vilket vi måste göra, då vi tidigare har kladdat och givit bort för många lägen. Det gör vi förvisso idag med, men denna gång har jag lite tur med stolparna, summerade matchhjälten Christian Engstrand för C More efter slutsignalen.