Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Luleå
LHF

Karlskrona ska försöka undvika jumboplatsen

24 oktober 2017 11:30
#KHKLHF

När Luleå gästar Karlskrona under tisdagen har hemmalaget endast en poäng ner till jumboplatsen i tabellen. Samtidigt vill Luleå som nyligen plockat sina första trepoängare ge Karlskrona en ordentlig match.


Formkollen

Karlskrona har det fortsatt tufft i serien och har på de fem senaste matcherna endast tagit två vinster, båda efter straffar. Blekingelaget ligger på en elfteplats i tabellen men bakom sig jagar både Rögle och Mora med samma poäng, dessutom är det bara en poäng ner till jumboplatsen.

Luleå har denna säsong tagit två trepoängare, fyra tvåpoängare,två enpoängare och fyra matcher har man fått lämna poänglösa. Detta innebär att Luleå har 16 inspelade poäng och återfinns på plats åtta i tabellen. Trepoängarna har norrbottningarna inkasserat i två av de tre senaste matcherna och frågan är om Luleå har något bra på gång och kan ta sin tredje trepoängare mot Karlskrona?

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Luleås Patrick Cehlin har hittills skjutit flest skott på mål av alla i hela SHL - 49 skott på 12 matcher.
  • Under förra säsongen tog Karlskrona sju poäng av tolv mot Luleå.
  • Daniel Gunnarsson gjorde sitt första mål för säsongen i straffsegern mot Djurgården förra veckan, han var även den som sköt mest i Karlskrona den matchen - fem skott på mål.
  • Cory Murphy och Daniel Gunnarsson ligger två och trea i hela ligan när det gäller täckta skott - 25 respektive 24 skott.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #KHKLHF.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här