Talangen segerskytt - Djurgården höll undan

24 oktober 2017 21:30
#DIFÖRE

Med sitt första SHL-mål ordnade Axel Jonsson-Fjällby tre poäng för Djurgården - seger med uddamålet hemma över Örebro.

Det var en böljande matchupptakt som publiken på Hovet fick se när Djurgården tog emot Örebro. Två av SHL:s positiva överraskningar bytte både anfall och chanser med varandra. Linus Johansson var först ut att komma loss i ett friläge, innan Tyson Spink minuten senare också åkte sig ren.

Båda gångerna stod målvakterna, Örebros Eero Kilpeläinen och Djurgårdens Adam Reideborn, pall för pressen. I slutminuten av den första perioden sänktes Patrik Lundh med en tackling som resulterade i matchstraff på Viktor Ekbom. Det betydde långt powerplayspel för Djurgården i upptakten av andra, en chans som hemmalaget inte lyckades ta tillvara på.

Weinstock skapade nerv med sen reducering

Men trots att det inte blev någon målmässig utdelning kopplade Djurgården ett offensivt tryck som höll i sig. Axel Jonsson-Fjällby var nära på ett genombrott och Örebro blev långa stunder fast i egen zon. Med 13.52 på klockan kom också ledningsmålet när Marcus Davidsson ståendes i slottet ostört hittade krysset. Djurgården fortsatte också att rada upp chanser, men Kilpeläinen höll kvar ett Örebro som förlorade skotten i mittenakten med 16-5.

Två minuter in i den tredje perioden skrev sedan Axel Jonsson-Fjällby in sig som målskytt i SHL. 19-åringen skickade upp 2-0 i krysset, ett mål som visade sig bli avgörande. För efter att Djurgården fått en tredje fullträff bortdömd kunde Marcus Weinstock skapa nerv med en sen reducering. Djurgården vann ändå matchen, något som satte stopp för Örebros segerrad.

– Tråkigt att förlora. Jag tycker att vi spelar en bättre tredje period, vi kommer in i närkamperna. Vi ger oss en ärlig chans att vara med och tävla och vinna, kommenterade Örebrotränaren Niklas Sundblad för C More.