BIF

Brynäs nollade Frölunda i Scandinavium

24 oktober 2017 21:25
#FHCBIF

Hemmastarka Frölunda mot jumbon Brynäs. På förhand trodde många på hemmaseger men Brynäs ville annat, och visade annat när man disciplinerat visade upp en stark defensiv och en imponerande effektivitet i den klara 0-4 segern.

Hemmastarka Frölunda kom ut till spel med gott självförtroende och tog också kommandot i matchen mot ett pressat Brynäs. Gästerna spelade dock med säkerheten främst i egen zon och växte sakta in i matchen mer och mer. Det skapades bra lägen åt båda håll men 0-0 lyste från jumbotronen efter 20 spelade minuter.

— Vi måste skjuta mer när lägena ges. Vi håller i pucken lite för mycket, sa Joel Lundqvist till C More i paus.

Det intensiva spelet fortsatte i den andra perioden där lagen bytte chanser med varandra, även om Frölunda hade lite mer puck och längre anfall. David Rautio var dock på sitt bästa humör i Brynäs och stod för en bra insats i gästernas kasse.

Framåt var det också Brynäs som levererade. Juuso Ikonen öppnade målskyttet när han stötte in 0-1 på en retur från nära håll och bara nio sekunder senare satt 0-2 genom Aaron Palushaj på en snabb spelvändning.

Bjurström med läckert mål

Brynäs spelade sedan disciplinerat och smart i den tredje perioden. Man tillät Frölunda ha puck, men stack upp i hypersnabba omställningar när tillfälle gavs. Det var också på en omställning som 0-3 kom genom Alexander Bjurström. Ett kliniskt avslut via ribban.

Daniel Mannberg rann sedan igenom och satte 0-4 på ett friläge och då var det ridå för Frölunda som inte förmådde att forcera Brynäs solida försvarsmur och starka David Rautio i gästernas kasse.

— Vi kom hit med en gameplan och följde den perfekt. En jätteskön seger, sa Tommy Sjödin i Brynäs efter matchen.