• Huvudsponsorer

Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Malmö
MIF

26 räddningar - Alsenfelt stoppade Luleå

26 oktober 2017 21:30
#LHFMIF

Oscar Alsenfelt fick släppa en puck förbi sig men hans storspel bäddade för att skadeskjutna Malmö kunde inkassera sin tredje raka fullpoängare i SHL.


Luleå inledde bäst i hemmamötet med skadeskjutna Malmö och pepprade Oscar Alsenfelt i gästernas kasse inledningsvis. Malmö som kom till spel utan sju tunga namn åt sig dock in i matchen och tog även ledningen. Filip Lennström krönte sin SHL-debut med första SHL-målet när han rakade in 0-1 från nära håll.

I den andra perioden grinade det verkligen emot Luleå när gästerna gjorde 0-2 i powerplay. Daniel Zaar skickade en lös puck mot mål och på vägen fram tog den först på Fredrik Händemark innan den via Viktor Grahns skridsko letade sig förbi Joel Lassinantti. Luleå kämpade ordentligt för att få hål på Oscar Alsenfelt i den andra akten men burväktaren stod pall.

"Har många matchvinnare idag"

Det skulle han inte få göra i den tredje. Redan efter 1:37 gick Johan Harju köksvägen och pucken letade sig in mellan benen på Alsenfelt via en Malmöback. Trots hård press och fler bra målchanser kom inte Luleå ikapp och deras segersvit stannar på två matcher. För Malmö är den nu uppe i tre raka matcher och det var en nöjd matchvinnare som intervjuades av C More på isen:

– Vi har många matchvinnare idag. Det är skönt att få göra en bra match och få rädda lite skott. Vi är väldigt bra när vi är bra, sedan kan vi ha lite dippar. Det gäller för mig att vara som bäst när laget är som sämst om man kan säga så, säger Oscar Alsenfelt i C More.