FHC

Nollade senast - Frölunda gästar nu Växjö

26 oktober 2017 11:30
#VLHFHC

Seger borta mot serieledaren efter drömmål för det ena laget - klar förlust mot jumbon på hemmais för det andra. Växjö och Frölunda inledde veckan på skilda sätt, men har båda god form när duon ikväll möts.

Formkollen

Växjö stod för ett starkt trendbrott tidigare i veckan. Med två raka förluster i ryggen åkte laget till Karlstad, vände ett tidigt underläge och sänkte serieledaren Färjestad med 3-1. Vinsten satte stopp för den kanske första tunga perioden här säsongen för Växjö som annars gått mycket starkt. Med nio vinster på sina tolv spelade matcher placerar sig Sam Hallams gäng på andraplats i tabellen.

Samtidigt som Växjö vann i tisdags åkte Frölunda på en riktig knock. Publiken i Scandinavium tvingades se sitt lag lämna hemmarinken utan vare sig mål eller poäng, sedan dåvarande tabelljumbon Brynäs kört över indianerna med 0-4. Förlusten betydde slutet på Frölundas segerrad, en rad somt annade vid fyra matcher. Formen pekar med andra ord ändå uppåt för göteborgarna som klättrat i tabellen efter en trög start.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Håll ögonen på

Växjö vann i tisdags borta mot serieledande Färjestad och Adam Brodecki snodde åt sig alla rubriker efter matchen. Anledningen? Självklart det magiska "zorromål" som forwarden lade upp i krysset med fyra minuter spelat av slutperioden.

Notera att

– Växjö är ligans bästa hemmalag. På sex matcher i Vida Arena har det blivit 14 poäng och bara en förlust.

– Efter sju poänglösa matcher fick Växjös annars notoriske anfallsvapen Robert Rosén stopp på torkan med en assist i segern senast.

– För Rasmus Dahlin tog det däremot stopp i tisdags. Frölundas backtalang hade poäng i fyra raka matcher innan laget nollades mot Mora.

– När Växjö och Frölunda möttes i SHL 2016/2017 blev det två vinster för vardera lag - samtliga på hemmais.