MIK

Skellefteå triumferade i galen målfest

25 oktober 2017 21:19
#SKEMIK

Det haglade mål i Skellefteå Kraft Arena under onsdagen. Mora gjorde fyra och Mathias Bromé tre, men vad hjälpte det när hemmalaget gjorde tio i en otrolig målkavalkad.

Ett Skellefteå på jakt efter andra raka hemmasegern tog på onsdagen emot Mora med sikte på andra raka bortavinsten. Det var hemmalaget som inledde bäst och efter drygt halva den första perioden vallade Adam Pettersson in 1-0 vid Christian Engstrands klubba. Kort senare serverade samme Pettersson Jonathan Pudas som lirkade in sin sjunde poäng för säsongen. Det skulle bli ännu värre för Mora när Henrik Hetta drygt två minuter senare styrde in Oscar Möllers slagskott. Då skulle Mora och två, i alla fall för den här säsongen, ovana målskyttar vakna till liv. Först prickade Andrew Rowe in sitt första mål för klubben innan Mathias Bromé höll sitt löfte till SHL.se och gjorde säsongens första poäng med sitt 3-2-mål.

– Det var skönt! Äntligen går den in. Jag försöker bara få den på kassen. Så klart att det har varit jobbigt, jag skulle ljuga om jag sa annat. Man kan dock inte lägga sig ner och dö, det är bara att kämpa på, sa Bromé i C More.

Klättrar i tabellen

I period nummer två fortsatte målfesten och vi skulle på nytt bjudas på fem mål. 4-2 kom omgående genom Linus Lindström innan Mathias Bromé, med nyfunnet självförtroende, styrde in ännu en reducering. Efter det var det hemmalaget för hela slanten och mål av Jonathan Pudas (andra i matchen), Simon Krekula (första för säsongen) och Sebastian Ohlsson såg till att det var smått osannolika 7-3 (!) efter två perioder.

Målsnittet på fem mål höll sånär i sig men i period tre fick vi nöja oss med fyra fullträffar. Moras mål gjordes av - just det - Mathias Bromé. 23-åringens poängtorka är alltså ett minne blott efter att ha noterades för ett hattrick. Det hjälpte dock föga för Jesper Olofsson, Joakim Lindström och Tim Söderlund såg till att resultatet blev smått otroliga 10-4 till Skellefteå som nu klättrar till fjärde plats och skickar ner Mora på jumboplatsen.

– Det är mycket mål, absolut. Det är mycket bra närvaro framför mål och svårt för målvakten att se pucken, då kan det bli så här. Det är alltid kul när det trillar in lite poäng också, sa Skellefteås back Emil Djuse i C More om matchen och sina fyra assistpoäng.