Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Mora
MIK

Skellefteås heta förstafemma mot Engstrands Mora

25 oktober 2017 11:30
#SKEMIK

Skellefteås förstakedja med Joakim Lindström, Oscar Möller och Pär Lindholm är glödhet. Nu siktar trion på att skjuta andra raka hemmasegern till Skellefteå när Mora och Christian Engstrand med en nolla i bagaget väntar.


Formkollen

Skellefteå föll tungt i Scandinavium under helgen när Frölunda knep bonuspoängen i förlängningen. Västerbottningarna har i och med det två förluster på de tre senaste matcherna. Hemma i Skellefteå Kraft Arena vann laget senast och har totalt tre segrar och tre förluster.

Mora är återigen en vinnare i SHL efter att ha besegrat Brynäs på bortais i lördags. Segersiffrorna skrevs till 0-2 och Christian Engstrand höll nollan. Segern var Moras första på fyra matcher och den allra första på bortaplan under säsongen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Både Oskar Möller och Joakim Lindström gjorde sina första mål på hemmais i senaste hemmamatchen, kommer det flera nu?
  • När vi är inne på dem kan vi konstatera att Lindström, Möller och Pär Lindholm är en riktigt het anfallstrio just nu och alla tre har poäng i två raka matcher.
  • Moras burväktare Christian Engstrand höll nollan borta mot Brynäs på lördagen, hans första för säsongen.
  • Mora har annars haft det tufft på bortais och släppt in flest mål av samtliga lag, 25 stycken.
  • Mathias Bromé var en av Moras allra bästa spelare förra säsongen när Dalalaget tog steget upp i SHL. På lagets 51 matcher i HockeyAllsvenskan gjorde forwarden 49 poäng. Den här säsongen är 23-åringen poänglös efter elva matcher. Dagsfärsk intervju med Bromé finns här.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEMIK