Hemma
Mora
MIK
Borta
Örebro
ÖRE

Har Mora hämtat sig efter onsdagens kalldusch?

27 oktober 2017 11:30
#MIKÖRE

Mora och Örebro möttes så sent som den 12 oktober, då vann Örebro med 4-1. Nu har det blivit dags för rond ett i helgens back-to-back-möte där Dalalaget står som värd. Och det är ett revanschsuget Mora som under onsdagen förlorade med 10-4 mot Skellefteå.


Formkollen

Mora hade det tufft under onsdagen i mötet mot Skellefteå, trots att Mathias Bromé stod för ett hattrick så var motsåndet alldeles för effektiva och gjorde tio mål. På de fem senaste matcherna har Mora endast tagit en trepoängare, däremot gav man Frölunda en match men förlorade på straffar.

Örebro har haft en stabil inledning på säsongen och har på de fem senaste matcherna förlorat två och vunnit tre matcher. Gästerna har dock haft det något tuffare på bortais och har på sju bortmatcher vunnit tre och förlorat fyra, samtidigt som de bara förlorat en match på hemmaplan.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Mora saknade senast bland annat Tomas Skogs, Erlend Lesund, Daniel Grillfors och Sebastian Hartmann.

Gästerna har i de två senaste matcher saknat Libor Hudacek, Johan Wiklander, Daine Todd och Kalle Olsson.

Notera att

  • Mathias Bromé hade gått poänglös i elva matcher innan han levererade ett hattrick mot Skellefteå i onsdags.
  • Moras nyförvärv Brandon Gormley stod för en assist i sin SHL-debut.
  • Alexander Hellström tacklades mest i Örebro i matchen mot Djurgården - sex tacklingar noterades 30-åringen för. Han leder även den interna tacklingsligan med 24 stycken.
  • Marcus Weinstock stod för 30 poäng förra säsongen på 52 matcher. Efter 12 matcher den här säsongen är han nästan halvvägs i den poängproduktionen. Hittills har Weinstock gjort elva poäng, fyra mål och sju assist.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKÖRE.