Hemmastarka Djurgården fortsätter att vinna

27 oktober 2017 21:20
#DIFSKE

Djurgården fortsätter sitt fina facit på Hovet. Under fredagen kom den sjätte hemmavinsten av sju möjliga när Skellefteå besegrades med 2-1 i en tät holmgång till match.

Historiken talade inte för Skellefteå när man skrinnade in på Hovets is med fem raka förluster i Stockholm i bagaget. Kanske var det något som tyngde gästerna som inte stod att känna igen under de första 20 minuterna.

Istället var det Djurgården för hela slanten. Man vann mycket puck, stressade Skellefteå och skapade chans på chans. Det betalade också av sig då Gustav Possler satte 1-0 och i powerplay kunde Patrik Lundh öka på till 2-0.

— En jättebra period av oss. Nu handlar det om att fortsätta på samma sätt, sa målskytten Lundh till C More i paus.

Intensiv mittenakt

Den andra perioden var fylld av känslor från båda lagen. Det var gruff efter i stort sett varje avblåsning och dörrarna till utvisningsbåset stod vidöppna stundtals. Skellefteå bjöd upp till betydligt bättre kamp och kom också in i matchen spelmässigt.

Oscar Möller transporterade pucken fint och serverade Joakim Lindström som kliniskt också gav matchen nytt liv med sitt 2-1 mål.

Den tredje perioden var mer avvaktande när det handlade om känslosvallet hos lagen. Djurgården bevakade sin ledning på ett bra sätt samtidigt som man satsade på kontringar som vållade Skellefteå problem. Gästerna i sin tur satsade på att med fart forcera sig fram mot en kvittering.

Men man kom aldrig riktigt nära in på mål och Djurgården kunde med ett starkt försvarsspel hålla undan och Adam Reideborn spelade åter stabilt i kassen för att säkra Djurgårdens sjätte raka seger mot Skellefteå på Hovet, med slutsiffrorna 2-1.