• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Idag 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Tisdag Tis 26 November Nov
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Skellefteå
SKE

Djurgården vill åter jubla mot Skellefteå

27 oktober 2017 11:30
#DIFSKE

Att Skellefteå skulle vara ett drömmotstånd för något lag låter nästan lite osannolikt. Men faktum är att Djurgården trivs oerhört bra på hemmais mot just Skellefteå. Under fredagen tar hemmalaget sikte på sjätte raka segern på Hovet mot västerbottningarna.


Formkollen

Efter två svidande strafförluster mot Linköping och Karlskrona så studsade Djurgården tillbaka senast när Örebro besegrades på hemmais med 2-1. En stark insats av hela laget men där det ändå var den ungdomliga entusiasmen som bäddade för segern efter mål av Marcus Davidsson och Axel Jonsson-Fjällby.

Djurgården har varit starka på hemmaplan den här säsongsinledningen och har vunnit fem av sina sex hemmamatcher. Nu väntar en ny hemmamatch för Djurgården när Skellefteå kommer på besök. Ett Skellefteå som varit på besök på Hovet tidigare under säsongen då Djurgården vann med 4-2.

Djurgården har haft lätt mot Skellefteå på Hovet på sistone och har vunnit de fem senaste matcherna på hemmais mot västerbottningarna.

Men det är ett Skellefteå fyllt av självförtroende som kommer till Stockholm. I onsdagens enda SHL-match pulveriserade Skellefteå motståndet Mora med 10-4 i en riktig målfest. Skellefteå visade upp hela sitt register och det var endast tre ombytta utespelare i Skellefteå som gick poänglösa från matchen. Bland annat stod Emil Djuse, Jesper Olofsson, Jonathan Pudas, Pär Lindholm och Henrik Hetta för mer än två poäng i matchen.

Läget i lagen

Djurgården saknade Alexander Falk, Markus Ljungh och Daniel Brodin i senaste matchen. Dock var Alexander Urbom med igen i förra matchen efter en tids frånvaro.

För Skellefteå var Filip Berglund, Johan Alm och Pontus Petterström frånvarande senast.

Notera att

  • Lagen möts också på lördag. Då i Skellefteå.
  • Skellefteås tio gjorda mål mot Mora är det mesta ett lag gjort denna säsong.
  • Skellefteås Joakim Lindström är åter i topp i skytteligan.
  • Djurgårdens målvakt Adam Reideborn har bäst snitt på insläppta mål per match. 1,40 per match.
  • Djurgården är det enda laget i serien som har under 10 procent i powerplayeffektivitet.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFSKE.