• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Hemma
HV71
HV71
Borta
Karlskrona
KHK

HV71 besegrade drömmotståndet - vann hemma

26 oktober 2017 21:20
#HV71KHK

Att HV71 trivs mot Karlskrona blev återigen tydligt på torsdagskvällen. Hemma i Kinnarps Arena landade mästarna tre viktiga poäng, efter en riktig målfest.


Med en förkrossande plusstatistik på Karlskrona gick HV71 för att plocka en ny skalp mot Blekingelaget på torsdagen. Men i en avvaktande matchupptakt skulle gästerna tysta Kinnarps Arena. Bara sekunder efter att HV71 blivit fulltaliga fick Karlskrona utdelning, när Alexander Deilert bombade in 0-1 i nät.

Ledningen speglade gästernas pigga start och Marcus Paulsson var loss i ett friläge som Fredrik Pettersson-Wentzel stoppade. Istället för utökad ledning tappade Karlskrona greppet om spelet till HV71, som i numerärt överläge kvitterade. Den comebackande Sebastian Wännström mötte upp en sargstuds och vinklade upp 1-1 i krysset. Knappt hade hemmaborgen firat färdigt innan det var dags igen, för i trafiken framför mål fullbordade Robin Figren vändningen med 18.34 på klockan.

Tung period bakom sig: "Skönt att få vända det"

HV71 fortsatte att trampa på i offensiv riktning i mittperioden. Mattias Tedenby skickade in 3-1 redan i den andra spelminuten, innan Figren hittade rätt med fyran på ett rappt avslut något senare. Karlskrona var inte alls med, men fick viktig kontakt när Emil Larsson direkt efter forcerade in en reducering.

Gästerna hade därefter en fin sekvens, men lagom till periodvilan kom kallduschen. Dylan Reese krutade då in 5-2 för HV71 och i den tredje perioden stängde Jönköpingslaget ner spelet skickligt. Filip Cruseman fick in ett sent tröstmål, men det räckte inte för Karlskrona. HV71 tog sin tredje raka seger över motståndet och avancerade i tabellen.

– En bra vinst. Laget har haft en tung tid, skönt att få vända det. Vi spelade bra över 60 minuter, sade HV71:s backdebutant Marc Zanetti i C More.