Bröderna Olimb sänkte Rögle

26 oktober 2017 20:59
#LHCRBK

Seger med 6-0 i Ängelholm i tisdags följdes upp av ny vinst med 4-2 hemma i Saab Arena på torsdagen. Det kan östgötarna främst tacka bröderna Mathis och Ken Andre Olimb för som stod för två poäng var.

Hemmapubliken i Saab Arena hoppades på torsdagen få se sitt Linköping gör en lika bra match som i 6-0-segern mot Rögle under tisdagen. Det började dock inget vidare för östgötarna när Rögle och Bryan Lerg satte 0-1. Anförda av kedjan med bröderna Olimb och Daniel Olsson Trkulja skulle dock hemmalaget ge äta sig tillbaka och ge fansen anledning att dra på smilbanden, men mål nummer ett pangade backen Anton Karlsson in i taket. Sedan hittade Andrew Gordon en lucka på Justin Pogge innan just norrmännen och Olsson Trkulja snurrade i anfallszonen och den sistnämnda lyfte in 3-1 och såg till att det var färdigspelat för Pogge. In i kassen kom Emil Kruse som imponerade ordentligt när hemmalaget ångade på i slutet av perioden.

I den andra akten bytte Linköping målvakt när Jacob Johansson ersatte Jonas Gustavsson. Han skulle dock få kapitulera ganska omgående när Ludvig Rensfeldt reducerade. Rögle hade bud på mer men östgötarna höll tätt resten av perioden och i slutet av densamma lyckades Ken Andre Olimb sätta dit 4-2 efter att Emil Sylvegård skymt Kruse föredömligt.

"Roliga att titta på"

I den tredje perioden satsade hemmalaget på att spela defensivt, få tiden att gå och ställa om snabbt. Det visade sig fungera alldeles utmärkt för östgötarna som vann med 4-2 och tog andra raka segern.

– Jätteskönt at få följa upp segern i Ängelholm med en ny här. Jag har full tillit till gruppen och nu får vi självförtroende också. Vi är starka på pucken och spenderar mycket tid i anfallszonen, sa Linköpings tränare Dan Tangnes och fortsatte med att hylla anfallstrion med bröderna Olimb och Olsson Trkulja:

– De rör sig väldigt fint, har fina kombinationer och är fantastiskt roliga att titta på. Där har vi något att bygga vidare på.