Tredje raka 2-1-vinsten för uppoffrande Djurgården

28 oktober 2017 20:34
#SKEDIF

Djurgården har fått upp ångan ordentligt och hakar på Växjö och Färjestad i tabelltoppen. På lördagen kom andra raka 2-1-vinsten mot Skellefteå och tredje raka med samma siffror efter storspel från Joacim Eriksson.

Djurgården vann som bekant fredagens möte mellan lagen på Hovet med 2-1. I lördagens returmöte fortsatte stockholmarna att ha kommandot och skulle också också göra periodens enda mål. René Bourque blev målskytt för sjunde gången den här säsongen när han tog tillvara på en retur från Joni Ortio och rakasde in 0-1 via stolpen.

– Jag tycker att vi är bra och vi är nöjda så här långt. Vi har haft en lång resa men kommer ut ordentligt, skjuter mycket och har bra anfall. Jag fick tag i returen, lyckades vända runt och fick pucken i mål, sa Djurgårdens René Bourque i C More.

I den andra, mycket griniga, perioden fick Skellefteå tidigt ett powerplay och då blev det också mål - till Djurgården. Lukas Vejdemo petade iväg pucken till snabbskrinnaren Axel Jonsson-Fjällby som elegant lyfte in 0-2. Skellefteå skulle också få utdelning i akten när Bud Holloway, inför föräldrarna på läktaren, frispelade Adam Pettersson som pricksköt in pucken förbi Joacim Eriksson. Resten av perioden var en grinig historia med en hel drös av utvisningar.

"Roligt att spela i det här laget"

Den tredje akten var inledningsvis jämn men ju längre den led tog hemmalaget över. Trots massor av skott (totalt elva från Joakim Lindström) och spel sex mot fem i slutskedet av forceringen lyckades inte västerbottningarna få hål på Joacim Eriksson i tredje perioden. Inte ens när Eriksson var överspelad fick hemmalaget pucken i nät, då lyckades Markus Högström rädda pucken på mållinjen. Gästerna kostade i perioden på sig att missa en straff genom Patrik Lundh och segern var Djurgårdens tredje raka, dessutom med siffrorna 2-1. Siffran 34 var antalet räddningar från matchens lirare, Djurgårdens målvakt Joacim Eriksson som hyllade sitt lags insats.

– Vi täcker mycket skott, visar mycket hjärta och det är ett sådant lag vi vill vara. Det är riktigt roligt att spela i det här laget just nu, sa han i C More.