• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Luleå
LHF

Cehlin tvåmålsskytt – sänkte gamla laget

28 oktober 2017 17:49
#RBKLHF

Luleås Patrick Cehlin värvades inför säsongen till Luleå från Rögle. När lagen nu möttes i Ängelholm var han den avgörande faktorn när Luleå kammade hem alla poängen.


Rögle med ett prekärt läge i tabellen fick chansen i två tidiga numerära överlägen, båda när Luleås lagkapten Niklas Olausson satt utvisad. Men hemmalaget fick inte alls till det, och Olausson fick därefter lite revansch på sig själv. Han vände spelet snabbt efter sju minuters spel och spelade över till Patrick Cehlin som satte 0-1 med ett välplacerat skott.

Det var sedan ställningskrig länge, med en del lägen åt båda hållen under resten av första perioden och hela den andra.

Det sägs ju att släkten är värst. Det skulle visa sig i slutet av den andra perioden när han slog till igen, Patrick Cehlin. Den här gången slog han till i powerplay där han stod perfekt placerad vid bortre stolpen och bara kunde lägga in pucken högt, 0-2 på tavlan.

"Nyttigt för oss att kunna hålla en ledning"

Luleå fokuserade sedan i tredje perioden på att försvara sin ledning i matchen. Norrbottningarna visade upp ett ramstarkt försvar och Rögle hade förtvivlat svårt att hitta fram till bra målchanser.

Men med 1:16 kvar visades gästernas Karl Fabricius ut och Rögle slog till i numerärt överläge. Ludvig Rensfeldt styrde in skottet från Craig Schira och gav sitt lag chansen i slutminuten. Men Luleå höll undan och säkrade tre viktiga poäng.

– Vi spelar av den tredje perioden bra ända fram till slutet då vi drar på oss en onödig utvisning. Nyttigt för oss att kunna spela av en match och hålla en ledning, sammanfattade Luleås tränare Thomas Berglund till C More efter matchen.