Axelsson säkrade ny seger för Färjestad

28 oktober 2017 18:12
#FBKBIF

Dick Axelsson gjorde mot Brynäs sitt åttonde och nionde mål för säsongen. Med det blev han den klara matchvinnaren när Färjestad vann igen, 2-1.

Med lagkaptenen Alexander Johansson i säsongsdebut och Per Åslund som firade 500 matcher i Färjestadströjan var det hög stämning i Löfbergs Arena.

Första perioden svängde lite fram och tillbaka där båda lagen hade chanser att näta och som präglades av en hel del gruff och irritationer.

Det första målet lät vänta till sju minuter in i andra perioden. Alexander Johansson presenterade sig direkt i återkomsten med en tjusig backhandassist till Dick Axelssons mål fram till 1-0.

I Brynäsmålet gjorde Linus Fernström debut efter att ha blixtvärvats med anledning av skadorna på Felix Sandström och David Rautio. Han hade en del att göra och gjorde det riktigt bra.

"Ge mig pucken så blir det mål"

Att Brynäs är i poängbehov råder det inget tvivel om, och i tredje perioden jobbade gästerna hårt för att få till en kvittering. Den kom efter 2:28 när Daniel Mannberg sköt ett rappt skott som satt otagbart för Lars Haugen.

Glädjen över det blev dock ganska kortvarig för tre minuter senare slog han till igen – Dick Axelsson. Den här gången kom han direkt från utvisningsbåset perfekt i en spelvändning. Tillsammans med Rasmus Asplund växelspelade han sig fram och hade till slut öppet mål när han satte 2-1.

Det skulle visa sig bli matchavgörande. Brynäs orkade inte komma tillbaka och matchen avslutades istället med ett ordentligt gruff. Det var Färjestads andra seger mot Brynäs på tre dagar.

– Det var kul med en lördagsseger. Jag sa till de andra att ge mig pucken så blir det mål, sa tvåmålsskytten Axelsson till C More.