Hemma
Luleå
LHF
Borta
HV71
HV71

Kan Luleå ta sig förbi HV71?

2 november 2017 11:00
#LHFHV71

Det skiljer fem placeringar men endast tre poäng mellan Luleå och HV71 när man nu ställs mot varandra i Coop Norrbotten Arena. Luleå är ute efter revansch från lagens tidigare möte, och vid seger är Luleå förbi HV71 i tabellen.


Formkollen

Med tre segrar på de fyra senaste matcherna har Luleå börjat hämta in de poäng man tappade i inledningen av säsongen. Närmast kommer man från en stark seger borta mot Rögle där segersiffrorna skrevs till 2-1 efter att Luleås förstaformation levererat. Passningsgeniet Niklas Olausson serverade målskytten Patrick Cehlin två gånger om och kanske har Luleå gått igång sitt största anfallsvapen till matchen mot HV71.

Det lär behövas för när lagen möttes i Coop Norrbotten Arena tidigare i höstas så vann HV71 med 3-0, i en match där Luleå hade förtvivlat svårt att skapa kvalificerade målchanser.

HV71 har dock inte samma form nu, som man hade då och dessutom har HV71 dragits med stora skadeproblem i truppen under hela hösten. En hel del tongivande spelare har saknats under de senaste matcherna och kanske kan resultatraden på fyra förluster på de sex senaste matcherna vara ett bevis på att skadeproblematiken har varit lite väl stor stundtals.

Läget i lagen

Einar Emanuelsson i Luleå är skadad och det är också frågetecken för Joey Hishon och Jan Sandström. Daniel Sondell har varit sjuk men väntas vara åter i spel.

HV71 hade hela nio spelare borta senast, men skadeläget har ljusnat till bortamatchen mot Luleå då Martin Thörnberg, David Ullström och David Gustafsson alla är redo för spel igen. Klart är också att nyförvärvet Stefan Elliot är spelklar.

Notera att

  • Ingen spelare i HV71 har gjort över 10 poäng i SHL ännu.
  • Mattias Tedenby i HV71 har gjort poäng i fyra av lagets fem senaste matcher.
  • Niklas Olausson i Luleå har gjort fyra assist på lagets fyra senaste matcher.
  • Luleå har endast spelat en match som slutat med mer än två måls marginal. 0-3 mot just HV71.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFHV71.