Hemma
Luleå
LHF
Borta
HV71
HV71

Cehlin sänkte HV71 – tremålsskytt

2 november 2017 21:32
#LHFHV71

Luleå förlorade förra gången hemma mot HV71, men på torsdagen fick norrbottningarna revansch. Patrick Cehlin tog sitt ansvar som nyuttagen landslagsman och gjorda samtliga hemmalagets mål.


Luleå hade inför matchen tre segrar på de fyra senaste, men har haft svårt att få målskyttet att lossna, totalt sex mål gjorda på dessa matcher. Inte heller HV71 har öst in mål på sistone, bortsett från segermatchen mot Karlskrona.

Men båda lagen körde på ordentligt i första perioden med en hel del fina kombinationer, skott i målramen och bra fart under skridskorna. Inga mål föll men det fanns definitivt annat att glädjas åt.

– En match med chanser åt båda hållen, kommenterade Luleås Oscar Engsund till C More.

– Jättekul att vara tillbaka, roligare att vara med och kunna påverka. Båda lagen bjuder till och kör tycker jag, sa HV71:s Martin Thörnberg som var tillbaka efter skada.

Patrick Cehlin blev i början av veckan uttagen i Tre Kronor och i inledningen av andra visade han varför. Han satte Luleås ledningspuck med en riktig fräckis mellan sina egna ben i den första spelminuten.

– Jag gick på instinkt och försökte bara få den på mål, ren tur egentligen, sa han lite blygsamt till C More i den följande pausen.

Men innan dess hade han också satt 2-0. Det målet kom i numerärt överläge efter riktigt klapp klapp-spel av Luleå.

"Det är klart man blir glad"

HV71 kom tillbaka i slutet av perioden. David Ullström styrde in reduceringen till 2-1 och det var ovisst inför tredje.

Där sattes Luleå på prov då de tidigare under säsongen haft svårt att hålla undan i ledning. Men den här gången såg det betydligt stabilare ut. Cehlin satte till på köpet 3-1 i öppen kasse och blev hattrickskytt. HV71 friserade resultatet till 3-2 med fem sekunder kvar genom Victor Ejdsell, men det var alltså Luleå som tog hand om de tre poängen.

– Jag tycker att vi gör en svag match och jag är ruggigt besviken över insatsen. Det kuggade inte i på något sätt och då hamnar du lätt under press, sa HV71:s tränare Johan Lindbom till C More.

– Det flyter på, jag har spelat bra innan också men inte fått utdelning. Den kommer nu istället. Det är klart att man blir glad över att tas ut i landslaget också, sammanfattade Luleås Patrick Cehlin.