Kaptenen avgjorde derbyt i ny förlängning

28 oktober 2017 20:15
#VLHHV71

Säsongens första smålandsderby skulle som, tre av fyra möten i fjol, avgöras efter förlängning. Väl där knep Växjö bonuspoängen efter att lagkaptenen Liam Reddox klivit fram och avgjort.

Smålandsderbyt mellan Växjö och HV71 handlade på förhand om mötet mellan talangerna Elias Pettersson och Lawrence Pilut. Pettersson gjorde nämligen 2+3 senast och Pilut fyra assist. I den första perioden skulle dock ingen av spelarna få jubla då en fartfylld första akt slutade 0-0.

– Det är en tight match därute där Växjö kommer ut bättre men vi äter oss in och är bättre sista tjugo, sa HV71:s kapten Pilut i C More.

I period två skulle en av talangerna få lyfta händerna till skyn när Elias Pettersson fanns med i klapp-klapp-spelet och 1-0-målet till Växjö i powerplay. Pettersson hittade Kiiskinen som passade över centrallinjen och pang 1-0 genom Robert Rosén högt bakom Fredrik Pettersson-Wentzel. Det dröjde dock inte länge innan det var kvitterat. Linus Fröberg tappade pucken i egen zon, Sebastian Wännström snappade upp den, siktade och stänkte dit 1-1 för sitt femte mål för säsongen.

"Atmosfären är fantastisk"

Trots en böljande tredje period med massvis av målchanser skulle den bli mållös och som i tre av fyra möten i fjol väntade förlängning. I den klev Växjös veteran och lagkapten Liam Reddox fram och sköt två poäng och tredje raka vinsten till hemmalaget.

– Det känns skönt. De är ett tufft lag som jobbar hårt. Det var roligt hockey och skönt att få med oss segern till slut. Det är alltid skönt att möta dem, atmosfären är fantastisk precis som publiken, sa Växjös matchvinnare Reddox i C More.