• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Idag 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
HV71
HV71

Talangerna intar smålandsderbyt!

28 oktober 2017 10:00
#VLHHV71

Dags för säsongens första möte mellan Växjö och HV71. Vida Arena står som värd när hemmalagets nya kelgris Elias Pettersson utmanas av gästernas spelgeni Lawrence Pilut om att bli derbyts kung.


Formkollen

Växjö imponerar och vann senast med klara siffror mot Frölunda. Laget förlorade två matcher i rad för en tid sedan, men har rest sig på ett bra sätt och har nu två raka segrar.

HV71 har blandat och gett den senaste tiden, en del säkert på grund av sin skadesituation. Men på torsdagen bärgades tre poäng mot Karlskrona.

Läget i lagen

Nedan listas hur det har sett ut i trupperna den senaste tiden. Där kan vi tydligt se bekymren som HV71 brottas med just nu med en lång lista spelare som saknas. Tunga namn dessutom, och ett par av dem är borta för resten av säsongen, Kristofer Berglund och Alexander Ytterell. Christoffer Persson är avstängd.

Senast var ändå Sebastian Wännström tillbaka och dessutom har Marc Zannetti lånats in från Brynäs i fyra matcher, den första spelade han senast. Backen Stefan Elliott har värvats in, men det är i skrivande stund oklart när han kan debutera.

Notera att

  • Elias Pettersson – han var namnet på allas läppar efter Växjös urladdning mot Frölunda på torsdagskvällen. Han gjorde tre mål och kryddade det med två assist.
  • Det är första smålandsderbyt den här säsongen. Förra säsongen gick tre av fyra matcher till förlängning eller straffar.
  • Marc Zannetti spelade 21:06 i sin debut för HV71 mot Karlskrona senast, fjärde mest i laget.
  • Med många backar borta tog unge Lawrence Pilut ett stort ansvar i segermatchen. Han var bländande och svarade för fyra assist.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHHV71