• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Hemma
Mora
MIK
Borta
Malmö
MIF

Malmö tog femte raka fullpoängaren

2 november 2017 21:26
#MIKMIF

Malmö ångar verkligen på i SHL. På bortaplan mot Mora kom den femte raka trepoängaren efter en stabil insats. Jonas Gunnarsson vaktade kassen och var på vippen att hålla nollan.


Två riktigt formstarka lag drabbade samman i Jalas Arena i Mora. Malmö inledde starkt och Fredrik Händemark prickade bland annat stolpen. Ledningsmålet kom efter 13:30 när Filip Lennström förvaltade en fin passning från Kim Rosdahl.

Mora kom tillbaka ju längre perioden led och oroade Jonas Gunnarsson, för kvällen i Malmökassen, men 0-1 stod sig perioden ut.

– Vi snackade om innan att vi skulle ta initiativet direkt. Jag får en lite sådär träff, men skönt att se den glida in, sa Malmös målskytt Filip Lennström till C More.

I andra perioden hade lagen initiativet lite om vartannat, men det var Malmö som fortsatte hamna i målprotokollet. Max Görtz var den som lyckades överlista Christian Engstrand med ett direktskott i numerärt överläge.

– Vi spelar stabilt där ute tycker jag. Jag vet inte hur många skott jag sköt, men till sist satt den. Det lönar sig att skjuta, sa målskytten till C More i pausen.

Fått rutin på att bevaka ledningar

Tredje perioden bevakade Malmö bra. Mora hade svårt att ta sig fram till fina avslutslägen och det märktes att skåningarna hade fått vana att bevaka ledningar efter den senaste tidens segrar med knapp marginal. Kim Rosdahl satte 0-3 i öppen kasse innan Matt Bailey förstörde nollan för Jonas Gunnarsson alldeles i slutskedet fram till 1-3.

– Malmö är bättre än oss idag, vi kommer inte upp i rätt nivå. Vi kom inte upp i rätt energi på hela matchen, de jobbar hårdare än oss, sa Moras tränare Mattias Karlin till C More efter matchen.