KHK

Alsenfelt och Händemark fixade fjärde raka

28 oktober 2017 20:21
#MIFKHK

Ett mål och en assist från Fredrik Händemark och storspel från målvakten Oscar Alsenfelt tog Malmö till vinst över Karlskrona, klubbens fjärde raka i SHL.

Formstarka Malmö jagade på lördagskvällen fjörde raka segern när formsvaga Karlskrona kom på besök till Malmö Arena. Hemmaöaget skulle också få en smakstart när Lars Bryggman bröts sig igenom och satte dit 1-0 tidigt i perioden. Karlskrona hade bud på både ett och två mål men Alsenfelt och målramen stod ivägen.

– Vi skapar en hel del bra lägen men precis som det har varit hela säsongen har vi förtvivlat svårt att sätta dit pucken, sa Karlskronas Marcus Paulsson i C More.

Ny tabellfemma

Även i den andra perioden skulle gästerna ha sina chanser, men återigen inte lyckas förvalta dem. Karlskrona skulle också dra på sig utvisningar och när det blev två på kort tid kunde inte Johannes Jönsson stå emot. Johan Olofsson serverade Fredrik Händemark öppet mål och 2-0 var ett faktum.

I mitten av den tredje perioden skulle till slut Karlskrona få hål på fantastiske Oscar Alsenfelt. Konstantin Komarek, som spelade för Malmö i fjol, skickade en puck mot mål som via en Malmöskridsko letade sig in mellan benen på burväktaren. Karlskrona hade sedan ännu ett skott i målramen men turen var inte med gästerna i afton och Malmö inkasserade fjärde raka vinsten och är ny tabellfemma.

– Det kändes bra faktiskt, vi kommer från vinster och självförtroendet har byggts på. Vi tar ledningen med och då är vi väldigt bra. Jag har haft lite motstuds och inte varit nöjd tidigare, men medan laget blivit bättre har jag det också, sa Malmös Oscar Alsenfelt i C More.