• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Växjö
VLH

Kan Rögle knäcka topplaget Växjö?

3 november 2017 11:30
#RBKVLH

Rögle har haft en tuff start på säsongen, men har visat att man kan blixtra till rejält när det behövts. Det är precis vad man nu också måste göra när topplaget Växjö kommer på besök till Lindab Arena.


Formkollen

Det är med en tung trend som Rögle kommer till spel mot Växjö under fredagskvällen. Skånelaget har fyra raka förluster på kontot och har dessutom haft problem med målskyttet då man endast mäktat med fyra mål framåt på dessa matcher. Detta i kombination med att man på dessa fyra förlustmatcher släppt in 14 mål, gör att förlusterna har radat upp sig.

Nu vill det till att man hittar tillbaka till det spel som glimtvis har visats upp i SHL. Laget har ju som bekant gjort åtta mål i en och samma match mot Malmö och radat upp tre raka vinster mot lag som Luleå, Färjestad och Brynäs. Så kunnandet finns, och det behöver man plocka fram för att kunna lugga Växjö på poäng.

Växjö som kan beskrivas som homogent och stabilt. Laget plcokar stadigt med poäng och hamnar sällan i några längre svackor. I SHL har man tre raka segrar och det är inte mot vilket motstånd som helst. Seger på bortais mot serieledande Färjestad, en 7-3 kross mot Frölunda och en stark övertidsvinst mot rivalen HV71. Det är med andra ord ett Växjö med fullt självförtroende som kommer till spel.

Lägg därtill att Växjö har haft lätt mot just Rögle. De senaste nio mötena har nämligen slutat med Växjövinst.

Läget i lagen

Ville Kolppanen är fortsatt skadad för Rögle. Senast saknades också backen Jesper Williamsson och forwarden Mathias From.

I Växjö är Janne Pesonen och Erik Josefsson långtidsskadade. Senast saknades också Arvid Lundberg.

Notera att

  • Senast Rögle vann mot Växjö var 12 januari 2013.
  • Växjös målvakt Viktor Fasth har hållit nollan två gånger denna säsong.
  • Rögle har aldrig släppt in mindre än två mål i någon match denna säsong.
  • Både Rögle och Växjö är i toppen av powerplaystatistiken.
  • Säkra din biljett till matchen här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKVLH.