• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Skellefteå
SKE

Förstalinan gav Skellefteå upprättelse

2 november 2017 21:21
#FHCSKE

Den 21 oktober föll Skellefteå med 3-2 efter förlängning i Scandinavium. På torsdagskvällen tog klubben revansch när Joni Ortio briljerade och förstalinan på nytt blev tungan på vågen.


Säsongens andra möte mellan Frölunda och Skellefteå inleddes bäst från gästerna som verkade vara ordentligt revanschsuget. Redan efter några sekunder fick Oscar Möller öppet mål men Johan Mattsson, som höll nollan mot Linköping, stod för en fantastisk räddning. Ju längre perioden led åt sig hemmalaget in i matchen och de saknade inte heller chanser men den första perioden blev mållös efter bra målvaktsspel.

I den andra perioden skulle de båda målvakterna fortsätta att storspela, framförallt Joni Ortio som stod för flera kvalificerade räddningar, en del som lär synas i highlightspaketet. Johan Mattsson skulle få se sin nolla spräckas när han efter att blivit skymd, släppt Oscar Möllers skott förbi sig för 0-1.

"Vår defensiv är otroligt bra"

Efter endast 35 sekunder i tredje perioden kom kvitteringen när Adam Almqvist bombade in 1-1 i krysset bakom Ortio från blålinjen. Skellefteås powerplay har haft stora problem under säsongen, men i den tredje perioden på torsdagen skulle det lossna och återigen var det förstalinan som klev fram. Joakim Lindström hittade Pär Lindholm som bröt in på kassen och lyfte in 1-2. Det skulle också bli slutresultatet efter att Joni Ortio klarat av hemmalagets forcering. Skellefteå får i och med segern alltså revansch efter lagens första möte för säsongen och västerbottningarna är ny tabellfyra.

– Vi tar hem tre poäng, det kan inte bli bättre än så. Det är klart att det är kul att hjälpa laget till en vinst, det är vad det handlar om. Vår defensiv är otroligt bra idag, sa Skellefteås Pär Lindholm i C More.