KHK

Fyrverkeri av Karlskrona – hattrick av Rohdin

2 november 2017 21:39
#KHKORE

Karlskrona hade inför matchen mot Örebro gjort tre spelmål på sina fem senaste hemmamatcher. Nu small det ordentligt och efter 6-3 kunde laget räkna in tre viktiga poäng.

Örebro fick en riktig smakstart när Karlskrona slappnade av i försvarsspelet. Redan efter 31 sekunder satt 0-1 när Jere Sallinen stötte in en retur från nära håll.

Kanske blev det en väckarklocka för hemmalaget, för sedan åt sig Karlskrona in i perioden allt mer. Bara en och en halv minut efter Örebros ledningsmål gjorde Emil Lundberg 1-1. Joachim Rohdin spelade fram och han var den som sedan satte 2-1 efter halva perioden. En stark återkomst efter den mardrömslika inledningen för Karlskrona som inte direkt skämt bort sin hemmapublik med mål tidigare.

Det skulle komma mer i andra. Örebro kvitterade genom backskott av Gustav Backström innan Konstantin Komarek påpassligt vinklade in 3-2 för Karlskrona efter nio minuter. Två minuter senare satte Henrik Törnqvist 4-2 med en styrning upp i krysset och publiken trivdes såklart.

På tal om krysset, på samma ställe satt Örebros reducering fram till 4-3 efter ett riktigt prickskytte av Jonathan Andersson.

– Skönt att få spräcka nollan för egen del. Vi har bra kemi där ute i vår kedja så det är bara att fortsätta som vi gör, konstaterade Karlskronas Henrik Törnqvist till C More i den andra pausen.

"Jag är superstolt"

Törnqvist var en länk i en nykomponerad kedja med Morten Madsen och Joachim Rohdin. De var ett offensivt hot matchen igenom och fyra minuter in i tredje perioden blev Rohdin tvåmålsskytt efter en riktigt snygg prestation, 5-3 på matchtavlan.

Men han skulle få chansen att fullborda sitt hattrick i slutet. I öppen kasse lade han från egen zon in 6-3 och blev tremålsskytt.

– Skönt att vi kan göra den här insatsen. Pucken har tidigare inte studsat vår väg men det gör den ikväll. Starkt av oss att komma tillbaka efter den start vi fick i matchen, jag är superstolt, sa Karlskronas tränare Ove Molin till C More efter matchen.