Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Örebro
ÖRE

Förlusttrend ska brytas i Karlskrona

2 november 2017 11:00
#KHKÖRE

Karlskrona och Örebro är bägge inne i en tre matcher lång förlusttrend. På torsdagskvällen ska däremot något av lagen bryta den dystra sviten och studsa tillbaka till vinnarspåret igen, när närkingarna gästar Blekinge och NKT Arena Karlskrona.


Formkollen

Efter 14 spelade matcher återfinns Ove Molins Karlskrona på nästjumboplatsen i SHL. En av anledningarna till Blekingelagets tuffa start på sin tredje raka sejour i högstaligan har varit målskyttet. På de inledande matcherna har man endast hittat nät 20 gånger - en siffra som gör laget till seriens målsnålaste i den kategorin. När man tar emot Örebro på torsdagskvällen är det med förhoppningen att studsa tillbaka efter att ha förlorat tre raka matcher.

Vad det gäller negativa trender är torsdagens gäster i NKT Arena Karlskrona i liknande sits. Efter att Örebro tagit rejäla kliv i SHL-tabellen och hakat på i toppen, har man nu åter börjat falla nedåt efter tre raka nederlag. Senast i lördags tappade man sin uddamålsledning hemma mot Mora med ynka fem sekunder kvar på matchuret - vilket slutligen resulterade i en förlust när dalalaget drog det längsta strået i efterföljande straffläggning. Och just vad det gäller förluster har uddamålsresultat varit ett återkommande faktum för närkingarna. Av de matcher där laget inte gått segrande den här säsongen har samtliga varit med uddamålet. Att siffrorna aldrig har runnit iväg är något som har bidragit till att Henrik Sundblads lag är ett av seriens starkaste bakåt med sina 27 insläppta mål.

Det är två defensivt starka kandidater som ställs mot varandra på torsdagskvällen - och frågan är vilket av lagen som bryter - respektive förlänger - sina negativa förlusttrender.

Läget i lagen

Frånvaro- och skadefronten ser ut som följer:

Notera att:

  • Lagen vann två matcher var när de möttes under den förra säsongen. Mattias Guter, Joel Kellman, Emil Larsson och Joachim Rohdin ligger alla på fem pinnar vardera i Karlskrona. Faktum är att ingen spelare i laget har gjort fler än fem poäng såhär långt in på säsongen.
  • Örebros Tom Wandell är inne i en fin form och har gjort poäng i fyra av de fem senaste matcherna. Poängbäst hos närkingarna är dock Marcus Weinstock som stått för 11 poäng på 14 framträdanden.
  • Med sina 20 mål är Karlskrona det lag som har svårast att hitta nätet i SHL. Ett snitt på 1,43 mål/match.
  • Örebro är å andra sidan, tillsammans med Djurgården, det lag som släpper in näst minst mål i serien (27).
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #KHKÖRE