DIF

Revansch i jubileet - Färjestad sänkte rivalen

4 november 2017 17:50
#FBKDIF

85 år som förening - det firade Färjestad på bästa vis. Mindre än ett dygn efter förlusten på Hovet fick laget sin revansch på Djurgården.

Med fredagsfighten färskt i minnet gick Färjestad och Djurgården ut för en ny kraftmätning. Efter sin tunga start på Hovet ville värmlänningarna öppna bättre och laget fick också den start man önskat. Halvvägs in i den första perioden fick Jens Westin pucken på sin backplats, vispade till och satte 1-0 i nät bakom en skymd Adam Reideborn.

Djurgårdsmålvakten fick senare i perioden arbeta rejält mellan sina stolpar. Gästerna drog på sig två snabba utvisningar, men trots fler tunga avslut från Jesse Virtanen hittade Färjestad inte rätt i fem mot trespelet. Marcus Nilsson avslutade sedan perioden med att missa ett friläge och uddamålsledningen för hemmalaget var i underkant.

Axelsson avgjorde i öppen målbur

Matchbilden höll i sig till andra, där Joakim Nygård efter bara sekunder hade en jättechans centralt. Färjestad fortsatte att spendera långa stunder i offensiv zon och när väl Djurgården stack upp blev det farligt bakåt. Som när Färjestad ställde om med tre spelare mot en. Dick Axelsson hittade fint över till Michael Lindqvist, men Reideborn var tät och stängde igen perioden ut.

Efter två tama perioder lyfte sig Djurgården rejält till tredje. Gästerna fick till ett massivt tryck i offensiven, men när kvittering skulle jagas i slutskedet punkterade istället Dick Axelsson matchen i öppen målbur. Calle Ridderwall reducerade 22 sekunder från slutet och slutsiffrorna landade vid 2-1. Det innebar ett slut på Djurgårdens långa segersvit, samtidigt som Färjestad tog revansch för gårdagen.

– Alla matcher är svåra på sitt sätt. Vi lyckas klara den här, det är gött, sade målvakten Stefan Steen i C More.