MIK

Efterlängtad hemmaseger för Brynäs

4 november 2017 20:24
#BIFMIK

Det var en månad sedan sist, men under lördagen fick Brynäs jubla på hemmaplan igen. Detta efter seger med 5-2 mot Mora i en match där en ovan målskytt fick ikläda sig matchvinnarrollen.

Hemmalaget Brynäs kom ut rejält taggat till matchen mot Mora där viktiga poäng stod på spel. Man satte in en rejäl press på gästerna som agerade virrigt i egen zon. Det utnyttjade Brynäs skoningslöst som redan efter tio minuters spel hade gått ifrån till en 3-0 ledning efter mål av Jonathan Granström, Simon Bertilsson och Christoffer Liljewall.

Mora hade problem med Brynäs höga press och deras uppspel fastnade gång på gång i hemmalagets hårt jobbande defensiv.

Det blev en jämnare andra period. Mora kom upp lite mer i spelet och man kunde då också störa Brynäs mer i uppspelsfasen. Det var också efter en hög press som reduceringen kom. I numerärt underläge snodde Robin Johansson pucken och snärtade in 3-1.

Kort därefter kom dock 4-1 i powerplay efter ett kanonskott av Aaron Palushaj, men det skottet svarade Mora-backen Tomas Skogs upp på när han från blålinjen krutade in 4-2.

Bertilsson stängde butiken

Mora kom ut piggt i den tredje perioden, men luften kom att gå ur gästerna tidigt när Simon Bertilsson satte 5-2 från en snäv vinkel bakom Christian Engstrand. Det målet stängde matchen då gästerna inte orkade att komma igen.

Brynäs stängde ner Moras anfallsförsök på ett säkert sätt och kunde spela hem tre komfortabla poäng.

— Vi maler ner Mora över 60 minuter idag. En gedigen insats från vår sida i alla tre zoner, sa tvåmålsskytten i Brynäs Simon Bertilsson till C More efter matchen.