• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Stabilt Växjö nollade Rögle

4 november 2017 20:20
#VLHRBK

Växjö visade åter upp sitt stabila spel när andra raka segern på två dagar mot Rögle inkasserades under lördagen. 3-0 skrevs segersiffrorna till efter att hemmalaget stått för en gedigen insats.


Det var lite möra kroppar som skrinnade ut i Vida Arena för det andra mötet på två dagar mellan Växjö och Rögle. Tempot i den första perioden var något lågt och det gjorde att båda lagen tämligen enkelt kunde stänga ner varandra i mittzonen. Annars var det en period som svängde fram och tillbaka där Växjö stod för de hetaste målchanserna.

— Det svänger lite väl mycket för vår del, men det är en jämn period, sa Robert Rosén i Växjö till C More i paus.

Pogge motade nästan allt i sin väg

I den andra perioden fick Robert Rosén lite mer som han ville. Växjö trummade på och skapade många lägen när man pressade tillbaka Rögle. Tidigt kom också 1-0 från Martin Lundberg efter att Brendan Shinnimin stått för ett bra förarbete.

Efter det var det bud på fler mål från hemmalaget men Justin Pogge i Rögles mål stoppade allt i sin väg och höll siffrorna nere.

— Vi har ändå en bra chans nu. Vi är starka i den tredje perioden och det vet vi om, sa Daniel Widing i Rögle till C More i paus.

Men det blev inte något för Rögle. Istället fortsatte Växjö att pressa på och att sätta Pogge i arbete, men till slut kunde inte heller han hålla emot. Liam Reddox bjöd på ett läckert 2-0 mål i ett friläge, och mot slutet lirkade Andrew Calof in 3-0 för Växjö.

En säker seger där också Viktor Fasth fick hålla sin tredje nolla för säsongen.