• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Stabilt Växjö nollade Rögle

4 november 2017 20:20
#VLHRBK

Växjö visade åter upp sitt stabila spel när andra raka segern på två dagar mot Rögle inkasserades under lördagen. 3-0 skrevs segersiffrorna till efter att hemmalaget stått för en gedigen insats.


Det var lite möra kroppar som skrinnade ut i Vida Arena för det andra mötet på två dagar mellan Växjö och Rögle. Tempot i den första perioden var något lågt och det gjorde att båda lagen tämligen enkelt kunde stänga ner varandra i mittzonen. Annars var det en period som svängde fram och tillbaka där Växjö stod för de hetaste målchanserna.

— Det svänger lite väl mycket för vår del, men det är en jämn period, sa Robert Rosén i Växjö till C More i paus.

Pogge motade nästan allt i sin väg

I den andra perioden fick Robert Rosén lite mer som han ville. Växjö trummade på och skapade många lägen när man pressade tillbaka Rögle. Tidigt kom också 1-0 från Martin Lundberg efter att Brendan Shinnimin stått för ett bra förarbete.

Efter det var det bud på fler mål från hemmalaget men Justin Pogge i Rögles mål stoppade allt i sin väg och höll siffrorna nere.

— Vi har ändå en bra chans nu. Vi är starka i den tredje perioden och det vet vi om, sa Daniel Widing i Rögle till C More i paus.

Men det blev inte något för Rögle. Istället fortsatte Växjö att pressa på och att sätta Pogge i arbete, men till slut kunde inte heller han hålla emot. Liam Reddox bjöd på ett läckert 2-0 mål i ett friläge, och mot slutet lirkade Andrew Calof in 3-0 för Växjö.

En säker seger där också Viktor Fasth fick hålla sin tredje nolla för säsongen.