• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Andra ronden - Rögle vill bryta sviten

4 november 2017 10:00
#VLHRBK

Fredagen resulterade i Växjövinst och fortsatt mörker för Rögle. Bara ett dygn senare ska duon kliva ut för att fullborda sin back-to-back-kamp - en chans för Skånelaget att fälla de nya serieledarna.


Formkollen

Formen är inget som helst bekymmer för Växjö. Laget tog under gårdagen över serieledningen i SHL, efter seger med 4-3 över just Rögle på bortais. Det var Växjös fjärde raka vinst och tabellettan har verkligen skakat av sig de darriga resultaten för ett par veckor sedan. Men trots att segrarna radas upp imponerar inte spelet, något som blev uppenbart i fredagens vinst.

– Det är någonstans här ribban är för om man vill vara ett topplag eller ett mittenlag. Vi lyckas vinna den här matchen och jag kan inte förklara hur. För jag tycker att det är många dåliga beslut och svårt att hitta fokus, sade Sam Hallam i C More.

Samtidigt som Växjö beklagar sig över vinster som inte ser tillräckligt starka ut har Rögle problem med att överhuvudtaget plocka poäng. Senast som skåningarna lyckades med det var den 19:e oktober, då Brynäs besegrades. Därefter har Rögle spelat fem matcher, förlorat samtliga och befäst sin sistaplats i SHL. Kan trenden brytas i back-to-back-returen?

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Noah Welch säsongsdebuterade på fredagskvällen. Växjöbacken levererade direkt och svarade för både mål och assist i vinsten.

– Efter sin frånvaro har Filip Karlsson kommit tillbaka starkt och stått för tre poäng på lika matcher för Rögle.

– Trots sitt utsatta tabelläge har Rögle ett av SHL:s bästa powerplay - mål vid 26,83 % av tillfällena.

– Växjö är ligans näst starkaste hemmalag. Smålänningarna har vunnit sju av åtta matcher i Vida Arena den här hösten.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHRBK.