Tedenby gav HV71 seger i målfesten

4 november 2017 19:00
#HV71FHC

Det svängde både fram och tillbaka - men när allt var över hade Mattias Tedenby skjutit HV71 till tre poäng mot Frölunda.

Med ett bussbyte bakom sig kom Frölunda försenade till Kinnarps Arena. När pucken väl släpptes en timme efter utsatt tid hade göteborgarna dessutom det jobbigt att hitta rytmen. Större delen av matchupptakten spenderade gästerna med en spelare i utvisningsbåset och när Frölunda väl spelade med fem man kom smällen bakåt. Victor Ejdsell smällde upp 1-0 till HV71 efter nio minuters spel, en ledning som Simon Hjalmarsson var en ribbträff från att kvittera.

Efter den målmässigt täta första perioden tog det mer fart i andra. Ejdsell behövde där bara fyra minuter, sedan hade nyförvärvet styrt in sitt andra mål för dagen till 2-0. Mattias Tedenby hade kort därefter chansen att utöka på straff, men istället skulle Frölunda växa in.

"Otroligt skönt att vinna"

I numerärt överläge direktsköt Victor Olofsson reduceringen för göteborgarna, som inte ens minut senare utjämnade genom Sebastian Stålberg som tryckte in en retur. Carl Grundström fullbordade med 16 minuter på klockan vändningen, även det målet kom i spel fem mot fyra. Men HV71 skulle komma tillbaka och Lawrence Pilut stötte dit 3-3 från nära håll.

Med likaläge på resultattavlan stod matchen länge och vägde i slutperioden. När åtta minuter återstod var ställningen fortfarande tre lika - då klev Mattias Tedenby fram. Först stötte forwarden dit ledningspucken från nära håll och ett par minuter senare serverade han Kevin Stenlund öppet mål. Grundström fastställde slutsiffrorna till 5-4 och HV71 tog tre poäng.

– Skönt att få vinna inför de här fansen! Grymt bra publik idag, otroligt skönt att vinna den här matchen, kommenterade Mattias Tedenby i C More.