• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Mora
MIK

Trippelt John Persson när Mora vann

14 november 2017 21:13
#RBKMIK

Den 21 september tog Mora emot Rögle på hemmaplan och vann med 5-1. I säsongens andra möte lagen emellan trumfade laget den bedriften, John Persson visade vägen när dalalaget vann med 6-1.


Poängbehov var temat och snacket på allas läppar inför matchen. Allra mest behov var det för Rögle som parkerade sist i tabellen.

Men det var Mora som inledde klart bäst. Gästerna fick chansen i powerplay efter lite mer än halva perioden och John Persson styrde då in 0-1. Två minuter senare samspelade Andrew Rowe med Jacob Nilsson och den senare rundade läckert Justin Pogge i hemmakassen innan han lade in 0-2.

Rögle kämpade och slet och hann med en reducering innan periodvilan. Målet kom i numerärt överläge genom Sebastian Collberg med dryga minuten kvar.

Bra boxplayspel av Mora

I andra perioden hade Rögle flera möjligheter i numerärt överläge. Bland annat spelade de fem mot tre i en och en halv minut utan att hitta rätt.

Senare i perioden fick de chansen i fyra raka minuter till i powerplay, men istället för mål framåt blev det mål bakåt. Emil Bejmo utnyttjade en lurig sargstuds och kontrade in 1-3 för Mora. När de sedan blev fulltaliga ökade John Persson på igen med sitt andra mål för kvällen.

– Vi gör ett riktigt bra jobb i numerärt underläge. Det är små detaljer och vi är mycket tydligare i allt vi gör nu, sa Emil Bejmo till C More i pausen.

Den spänning som fanns kvar tog Mora död på omgående i den tredje perioden. Jacob Nilsson utnyttjade isytan som Rögle bjöd på och sköt 1-5 redan efter 1:30.

Rögles energinivå skönt förstås ännu mer och det blev en ganska enkel resa mot slutsignalen för gästerna. John Persson satte 1-6, säkrade sitt hattrick och spikade slutresultatet.