MIK

Trippelt John Persson när Mora vann

14 november 2017 21:13
#RBKMIK

Den 21 september tog Mora emot Rögle på hemmaplan och vann med 5-1. I säsongens andra möte lagen emellan trumfade laget den bedriften, John Persson visade vägen när dalalaget vann med 6-1.

Poängbehov var temat och snacket på allas läppar inför matchen. Allra mest behov var det för Rögle som parkerade sist i tabellen.

Men det var Mora som inledde klart bäst. Gästerna fick chansen i powerplay efter lite mer än halva perioden och John Persson styrde då in 0-1. Två minuter senare samspelade Andrew Rowe med Jacob Nilsson och den senare rundade läckert Justin Pogge i hemmakassen innan han lade in 0-2.

Rögle kämpade och slet och hann med en reducering innan periodvilan. Målet kom i numerärt överläge genom Sebastian Collberg med dryga minuten kvar.

Bra boxplayspel av Mora

I andra perioden hade Rögle flera möjligheter i numerärt överläge. Bland annat spelade de fem mot tre i en och en halv minut utan att hitta rätt.

Senare i perioden fick de chansen i fyra raka minuter till i powerplay, men istället för mål framåt blev det mål bakåt. Emil Bejmo utnyttjade en lurig sargstuds och kontrade in 1-3 för Mora. När de sedan blev fulltaliga ökade John Persson på igen med sitt andra mål för kvällen.

– Vi gör ett riktigt bra jobb i numerärt underläge. Det är små detaljer och vi är mycket tydligare i allt vi gör nu, sa Emil Bejmo till C More i pausen.

Den spänning som fanns kvar tog Mora död på omgående i den tredje perioden. Jacob Nilsson utnyttjade isytan som Rögle bjöd på och sköt 1-5 redan efter 1:30.

Rögles energinivå skönt förstås ännu mer och det blev en ganska enkel resa mot slutsignalen för gästerna. John Persson satte 1-6, säkrade sitt hattrick och spikade slutresultatet.