Hemma
Rögle
RBK
Borta
Mora
MIK

Tränartrions första test - Rögle jagar Mora

14 november 2017 11:30
#RBKMIK

Två pressade lag med två svajiga formkurvor - men på varsin sida om kvalstrecket. Mora gästar Rögle i en match där Skånelagets nya tränaruppsättning hoppas ta kliv mot säker mark.


Formkollen

Uppehållet kom lägligt för Rögle, som var inne i en lång och djup svacka innan vilan. Skånelaget har förlorat sex raka matcher och har inte heller hämtat med sig en enda poäng under denna period. Det är inte bara poängmässigt som Rögle haft det motigt på slutet. De svaga resultaten kan härledas till lagets offensiva problem, där det endast blivit sex mål på de fem senaste förlustmatcherna. Som en följd av formsvackan valde Anders Eldebrink för en dryg vecka sedan att lämna sitt uppdrag som tränare.

Mora har också en tung tid bakom sig, även om laget sprattlade till i dubbelmötet med Örebro. De båda uddamålsvinsterna i back-to-back-duellen har följts upp av två raka förluster och nykomlingen tampas i bottenskiktet. Efter 1-3 hemma mot Malmö kom en tung smäll när Mora föll i det viktiga bottenmötet med Brynäs - 2-5. Trots det håller sig Dalalaget kvar på rätt sida om kvalstrecket.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Håll ögonen på

Rögle har slitit ont med anfallsspelet den senaste tiden och har endast producerat sex mål på sina fem senaste matcher. Av de sex målen har Filip Karlsson varit direkt inblandad i tre, med assist eller nätrassel. Karlsson är med andra ord en offensiv nyckel hos skåningarna.

Notera att

– Matchen blir debuten för Rögles nya tränaruppsättning. Sedan Anders Eldebrink tillsammans med klubbledningen kommit överens om att lämna sitt uppdrag har trion med Patrik Ross, Roger Hansson och Magnus Wennström tagit över.

– Skånelaget placerar sig fem poäng bakom Mora innan matchen och har chansen att närma sig säker mark.

– Mora här statistiskt ett av ligans absolut svagare bortalag, men har nu två vinster på sina fyra senaste bortafighter.

– Mathias Bromé bröt sin poängtorka med ett hattrick i det galna 4-10-mötet med Skellefteå. Därefter har det blivit poäng i två av de fyra efterföljande matcherna för Moraspelaren.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKMIK.