• Huvudsponsorer

Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Linköping
LHC

Tredje raka för Linköping - efter sent avgörande

14 november 2017 21:25
#MIFLHFC

Linköping fortsätter att vinna i Malmö Arena. I en svängig tillställning där lagen turades om att vända, drog östgötarna slutligen det längsta strået och kunde med 40 sekunder kvar sätta avgörandet och plocka med sig tre nya poäng.


Det var något av vändningarnas afton i drabbningen mellan Malmö och Linköping på tisdagen. Efter en fartfylld inledning öppnades målskyttet av hemmalaget halvvägs in i perioden, när Erik Andersson i spel fem mot fyra vandrade in i offensiv zon och snyggt placerade in 1-0 bakom en något skymd Jonas Gustavsson.

Bara någon minut senare kom dock gästernas replikering. Patrik Mullen dumpade först in pucken i offensiv zon och tog sedan själv hand om efterföljande sargstuds, innan även han stänkte in sitt första mål för säsongen som innebar 1-1. Bortalaget fullbordade sin vändning i efterdyningarna av ett fem mot tre-spel när först Tony Mårtensson såg ut att fortsätta förstamålstrenden. Veterancentern tillskrevs först målet som skickades in i röran framför Oscar Alsenfelt, men reprisbilderna visade sedan att det var kollegan Derek Roy som var sist på pucken.

Norrmannen hjälte igen

I mittakten var det Malmös tur att vända på tillställningen. Efter en pigg start såg först Anton Mylläri till att skicka in 2-2 efter en fin passning av Frederik Storm - och några minuter senare fick de rödklädda möjligheten i fem mot tre. Som för östgötarna i den första perioden, ringde det precis när gästernas fjärde spelare kom in på isen och skåningarna hade vänt till 3-2 när Andy Miele hittade nät i sin comeback. Det pressades därefter länge för ytterligare ett hemmamål i nätet bakom Jonas Gustavsson - men istället kom en kvittering. Jakob Lilja tog köksvägen och lirkade in trissan i nätet bakom Malmökeepern.

Den tredje och sista akten blev en relativt svängig historia. Malmö hade spelet i stora delar av akten och prickade bland annat ramen dubbla gånger - och just när det såg ut som att mötet skulle gå till en förlängning, kom ett sent avgörande. Gästernas Ken Andre Olimb fick bli stor matchhjälte när han strax innanför offensiv blålinje skickade in 4-3 med blott 40 sekunder kvar. När hemmalaget gick för en kvittering i slutskedet satte istället Nick Sörensen den definitiva spiken i kistan i tom kasse.

Därmed får Malmö fortsatt vänta på hemmapoäng mot Linköping sedan återkomsten i SHL. För östgötarnas del tar man ytterligare kliv uppåt i tabellen, efter att ha plockat sin tredje raka seger.