Wännström och Tedenby ordnade segern till HV71

14 november 2017 21:30
#BIFHV71

HV71 vägde tyngst i SM-finalreprisen mot Brynäs. I fokus stod duon Sebastian Wännström och Mattias Tedenby - båda som tvåmålsskyttar.

Det dröjde inte lång stund innan Sebastian Wännström och HV71 satte Linus Fernström på prov i Brynäsmålet. Målvakten räddade den gången, men duon skulle mötas i en annan typ av duell något senare. SM-finalreprisen var i övrigt chansmässigt tät och sett till spelet kunde Brynäs först koppla ett visst grepp genom två numerära överlägen.

Mitt i hemmapressen stack HV71 upp i en attack. Fernström gick ut bakom sitt mål för att rensa undan, men Anton Bengtsson bröt pucken och spelade fram Wännström som skickade in 0-1 i öppet nät. HV71-spelaren hade också ett läge i den första periodens absoluta slutskede - den gången gick skottet tätt utanför målramen.

Tedenby: "Inte strålande hockey - nöjda med tre poäng"

Mittenakten utvecklade sig sedan till en riktig hemmadominans. Drygt halvvägs in kom också utdelningen, när Ludvig Nilsson tog hand om sin egen retur till 1-1. Brynäs följde upp med en enorm offensiv och mängder av avslut, allra främst med ett friläge via Jesper Jensen. Söderström stoppade det försöket och istället förvaltade Sebastian Wännström en straff som betydde ny HV71-ledning.

Den ledningen skulle Mattias Tedenby utöka två gånger om bara minuter in i tredje. Först spelades forwarden fram av Kevin Stenlund till 1-3, innan Tedenby själv från nära håll skickade dit fyran. Daniel Mannberg gav Brynäs visst hopp med en reducering via en omställning, men HV71 spelade sedan skickligt av matchen. Det betydde slutsiffrorna 2-4 och segern med hem till Jönköping.

– Grymt skön seger! Vi spelar inte strålande hockey idag, men åker upp och lyckas vinna. Det är starkt här uppe mot Brynäs. Vi är nöjda med tre poäng, konstaterade tvåmålsskytten Tedenby i C More.