Ridderwall och Reideborn straffade Frölunda

14 november 2017 21:42
#FHCDIF

När öst tog emot väst i det första storstadsmötet för säsongen blev det en så tät match som förutspåddes. Efter en dramatisk upplösning avgick Djurgården med segern efter en rafflande straffläggning med briljanta målvakter.

Frölunda kom till spel med fyra förluster på sina fem senaste matcher och var i poängbehov. Till matchen saknades ett par tunga namn, Carl Grundström och Victor Olofsson, men göteborgarna skapade en hel del lägen ändå i den första perioden. Ett par puckar träffade målramen i numerärt överläge och Sebastian Stålberg hade i stort sett öppet mål.

Men Djurgården var heller inte ofarliga. Det skapades chanser även åt andra hållet och Henrik Eriksson var den enda som lyckades hela vägen. Han styrde in ett skott från Marcus Högström och har nu gjort fyra mål så här långt i SHL 2017/2018. Inte illa för Eriksson som förra säsongen inte gjorde något mål alls.

Ovanligt Djurgårdsmål

Gästernas målvakt Adam Reideborn har spelat fantastiskt bra hittills under säsongen och han var i rampljuset vid flera tillfällen ikväll. I andra perioden spelade Frölunda powerplay och Ryan Lasch skulle bara lägga in pucken i öppet mål, men Reideborn hann dit med sitt benskydd. En av flera högklassiga räddningar från honom.

Han fick jobba hårt i andra perioden, men till slut fick även han ge vika. Lias Andersson sköt ett rappt skott under armen på burväktaren och det var kvitterat, 1-1.

Djurgården har verkligen inte rosat marknaden med sitt spel i numerärt överläge så här långt in på säsongen. Men i det tredje försöket den här kvällen lyckades stockholmarna. Patrik Lundh slängde sig fram och stötte in en retur och det var 1-2 efter två perioder.

– Det syns tydligt på statistiken att powerplay inte är vår starkaste gren i år, så det var skönt att vi kunde få in en puck, det stärker vårt självförtroende, sa Lundh till C More i pausen.

Uppvisning av målvakterna

Simon Hjalmarsson kvitterade för Frölunda bara minuten in i tredje och matchen stod sedan länge och vägde. Men det blev ordentligt dramatiskt i slutet. Ryan Lasch gav hemmalaget ledningen i powerplay efter 14:20 och Frölunda såg länge ut att kunna avgå med segern.

Men Djurgården satsade allt framåt med uttagen målvakt och Marcus Högström sköt in kvitteringen med 57 sekunder kvar. Straffar fick avgöra, där de båda målvakterna, Adam Reideborn och Johan Mattsson, hade lekstuga med utespelarna. Det krävdes sju straffomgångar innan någon fick hål på en av dem, och det var Mattsson som fick ge vika på straff från Calle Ridderwall. Djurgården vann med 4-3 och tog hem extrapoängen.