Örebro nollade jumbon - vann återigen hemma

16 november 2017 21:20
#ÖRERBK

Örebro gjorde som i tisdags och spelade hem tre poäng i Behrn Arena. Tom Wandell och Daniel Viksten gjorde målen när Rögle sänktes.

Efter sju raka förluster siktade Rögle på att bryta den negativa trenden borta mot Örebro, en match som skåningarna startade piggt. Bryan Lerg hade ett tidigt läge från nära håll som Eero Kilpeläinen satte stopp för. Från att ha tryckts tillbaka under stora delar av perioduppakten kunde Örebro sedan in alltmer. Victor Bartley och Libor Hudacek hade varsitt vasst skottförsök i samma byte, men annars hotade hemmalaget sällan framåt.

I mittenakten var det återigen Rögle som öppnade starkast och Craig Schira träffade stolpen med ett svepande distansskott. Efter att Sakari Manninen hakats upp i ett friläge fick sedan Örebro chansen i numerärt överläge, där Libor Hudacek fint hittade in till Tom Wandell och 1-0. Rögle avslutade perioden starkt, men det var Örebro som skapade de stora chanserna. Manninen slet sig loss i en omställning och var mycket nära att utöka ledningen.

Rögle poänglösa i åtta raka matcher

2-0 skulle dock komma och i tredje dröjde det bara 1.47 innan Daniel Viksten hittade luckan mellan Emil Kruse och stolpen. Rögle hade en möjlighet till reducering i en tilltrasslad situation, men annars hade gästerna svårt att skapa något offensivt i slutperioden.

Utvisningar på Skånelaget gjorde att Örebro skickligt spelade av slutminuterna till tre nya poäng i hemmaborgen. För Rögle förvärrades dock besvären - förlusten innebar den åttonde matchen i följd utan poäng.

– En relativt stark match av oss över 60 minuter borta mot Örebro. Men det är jävligt svårt att vinna när man inte gör några mål, analyserade Rögletränaren Patrik Ross i C More efter förlusten.