KHK

Solomål av Seigo gav Mora två poäng

16 november 2017 21:32
#MIKKHK

Mora och Karlskrona gjorde varannat mål matchen igenom. Mora tog hela tiden ledningen, men Karlskrona kvitterade. Det krävdes förlängning, en företagsam back och en del trötta ben för att avgöra mötet.

Mora rivstartade matchen innan Karlskrona hade vaknat till. Redan efter 52 sekunder tog hemmalaget ledningen genom Matt Bailey och strax därefter skapades ännu fler lägen.

Men Karlskrona klarade den första anstormningen och fick efter dryga fem minuter chansen i numerärt överläge. Den tog gästerna vara på och Mattias Guter hittade nätmaskorna fram till 1-1.

Mora trampade på och i en snabb spelvändning sköt Sebastian Hartmann in sitt andra mål för säsongen. Mora var i ledningen med 2-1 efter en period där båda lägren var missnöjda med samma sak.

– Vi släpper till för mycket chanser, de får komma på kontringar. Vi slarvar för mycket i offensiv zon, sa Sebastian Hartmann till C More.

– Vi släpper till alldeles för klara chanser, vi vet att de kommer att sticka när de får chansen, menade Karlskronas Mattias Guter.

Heta målgörare

Det blev betydligt mer bevakande av varandras spelvändningar i den andra perioden. De riktigt heta chanserna blev färre, men det rasslade ändå till i näten ett par gånger.

Först kvitterade Karlskrona till 2-2 genom Henrik Törnqvist i numerärt underläge, hans tredje mål för säsongen och det tredje på de fyra senaste matcherna.

Men Mora hade ett visst övertag och Jacob Nilsson sköt in 3-2 bakom en helt skymd Henrik Lundberg i bortakassen. Även Nilsson het, gjorde två mål i Moras senaste match.

Hemmapubliken fick jubla

Mattias Guter är en vass målskytt, det vet vi sedan tidigare, men har haft det tufft hittills den här säsongen. Två mål på 13 matcher hade han inför matchen, nu blev det två mål i samma match efter att han kvitterat till 3-3 i början av tredje.

Båda lagen hade möjligheter att avgöra under ordinarie speltid, men det krävdes förlängning. Där tog Morabacken Steven Seigo saken i egna händer, åkte hela vägen från den egna zonen och då ingen gick på honom var han plötsligt framme vid mål. Skottet var lågt och välplacerat och innebar att Mora tog den viktiga extrapoängen.

– Viktiga två poäng och att vi kan skapa differens till lagen nedanför, sa hjälten Seigo till C More.