Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Färjestad
FBK

Kan Skellefteå stoppa bortastarka Färjestad?

16 november 2017 11:30
#SKEFBK

Både Skellefteå och Färjestad föll i återstarten av SHL efter landslagsuppehållet. Nu ställs lagen mot varandra i Skellefteå Kraft Arena och frågan är om Skellefteå kan knipa viktiga poäng mot bortastarka Färjestad?


Formkollen

Efter att ha avslutat på finaste sätt innan landslagsuppehållet så kunde inte Skellefteå konservera den formen till återstarten mot Örebro i tisdags. 3-2 föll man med efter att ha tappat sin 2-1 ledning i den sista perioden.

Frågan är om det bara var en tillfällig svacka eller om Skellefteå har tappat en bit av sin fina form? Noterbart från matchen mot Örebro var också att ingen av spelarna i heta trion Möller, Lindström och Lindholm stod för någon poäng. Något som inte hör till vanligheterna när Skellefteå spelar. Däremot stod den forna poängkungen Bud Holloway för ett mål och en assist senast, så kanske kan han komma igång och leverera än mer framåt.

Färjestad har ett bra bortafacit den här säsongen och är faktiskt det lag som spelat in näst mest poäng på bortais efter Växjö. Dock blev det tomhänt under tisdagen i bortamatchen mot Luleå. 4-1 slutade matchen efter att Färjestad inte riktigt fått till försvarsspelet.

– Vi släpper till mer kontringar och två mot ettor mot oss i den här matchen än vad vi gjort på hela säsongen, sa tränaren Johan Pennerborn till C More.

Läget i lagen

Skellefteå har sedan tidigare fått klara sig utan Johan Alm och Pontus Petterström. Mot Örebro saknades också Matt Anderson och Filip Berglund.

Färjestad får tillbaka Ilari Melart från avstängning. I övrigt saknades Anton Grundel, Niklas Fogström och långtidsskadade Ole-Kristian Tollefsen.

Notera att

  • Lagen möttes tidigare i höstas, och då vann Färjestad med 5-2.
  • Skellefteå har vunnit tre av sina fyra senaste hemmamatcher.
  • Dick Axelsson i Färjestad har endast gått poänglös från en match tre gånger i år.
  • Henrik Hetta i Skellefteå har gått poänglös från fem raka matcher.
  • Köp biljetter till matchen här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEFBK.