Malmö stormade ur formsvackan

16 november 2017 21:46
#MIFBIF

Efter två raka förluster är Malmö återigen en vinnare i SHL. Detta efter att ha besegrat Brynäs hemma i Malmö Arena med 3-1 på torsdagen. Skåningarnas Frederik Storm och Jens Olsson stod för 1+1 i den efterlängtade vinsten.

Både Malmö och Brynäs var på jakt efter ett trendbrott när lagen möttes i Malmö Arena på torsdagen. Den första perioden bjöd dock inte på några chanskavalkader och det var 0-0 efter 20 minuters spel.

– Vi är inte nöjda hittills, vi har inte den energin vi hade senast mot Linköping, konstaterade Malmös Robin Alvarez i C More.

I den andra perioden skulle vi dock få se mål. Efter en kontring kunde Aaron Palushaj göra 1-0 när han, hårt uppvaktad, styrde in Linus Ölunds fina passning förbi Jonas Gunnarsson i Malmös kasse. Kort där efter kvitterade Malmö när Christoffer Forsberg fick fritt läge framför mål efter ett inspel från Johan Olofsson. Forsberg gjorde inget misstag när han lyfte in 1-1 bakom Linus Fernström. Brynäs center Jesper Jensen hade en puck i mål i andra perioden men det dömdes bort efter videogranskning. (Se klipp på situationen i klippet nedan.)

"Inget snack - skulle vinna dagens match"

I den tredje perioden skulle Malmö fullborda sin vändning när backen Jens Olsson bombade in 2-1 från blålinjen för sitt fjärde mål för säsongen. Backen skulle senare frispela Frederik Storm i numerärt underläge och den formstarka dansken satte elegant 3-1 och sköt Malmös förlustsvit all världens väg.

– Det var inget snack innan matchen, vi skulle vinna dagens match. När vi spelar jättebra i tisdags lyckades vi inte vinna, idag spelade vi mediokert och vinner, sa Malmös Jens Olsson i C More.