Linköping fick revansch - körde över HV71

17 november 2017 21:19
#HV71LHC

Linköping tog gruvlig revansch på HV71 efter förlusten på torsdagen och vann med tennissiffror på fredagskvällen i Kinnarps Arena. Bröderna Ken Andre och Mathis Olimb var högst bidragande till det med fyra poäng.

Ett revanschsuget Linköping efter förlusten på torsdagen inledde rond två i Jönköping klart bäst och HV71 skapade ingenting de första tio minuterna - inte ens när laget fick chansen i numerärt överläge. Istället skulle Linköping spräcka nollan i boxplay efter att snabbskrinnaren Jimmy Andersson snappat upp Kristian Näkyväs rensning och distinkt skickat in pucken i bortre krysset. HV71 skulle dock spela upp sig och även kvittera när Anton Bengtsson styrde in Oscar Sundhs avslut. Vi skrev inför matchen om att östgötarnas powerplay var näst bäst i SHL och de visade varför på fredagen. Sex sekunder in i gästernas första numerära överläge skickade Ken Andre Olimb in 1-2.

Magiska minuter för gästerna

Den andra perioden var till en början en tillknäppt och kampfylld historia där spelet till stor del var förlyttat kring sargerna. Men när gästerna skulle få en ny chans i powerplay - då var det dags för bortamål igen. Denna gång var Derek Roy målskytt efter en elegant styrning på Nick Sörensens avslut. Sedan följde några gyllene sekunder för östgötarna. 53 sekunder efter Roys mål serverade Ken Andre Olimb brorsan Mathis fram till 1-4. Ytterligare 38 sekunder senare var det dags igen när Olle Lycksell satte sitt första SHL-mål och sköt Linus Söderström av isen. Tre mål för östgötarna på en minut och 31 sekunder för gästerna alltså som skaffade sig ett stort försprång inför tredje perioden.

Väl där skulle Linköping få jobba betydligt mer i egen zon och massor i numerärt underläge, men även hinna med att göra mål genom Emil Sylvegård som spikade slutresultatet 1-6 bakom inbytte Pettersson-Wentzel. I och med vinsten kliver Linköping förbi Skellefteå och just HV71 i den haltande tabellen och är fyra inför lördagens matcher.

– Jag är mest nöjd med att vi rullar på fyra kedjor som äger sin match. Vi var pigga och hade en bra match igår där vi förtjänade mer. Det är starkt att vi vinner idag, sa Mathis Olimb i C More.