• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
HV71
HV71
Borta
Linköping
LHC

Rivalernas returmöte - HV71 går för dubbel

17 november 2017 11:30
#HV71LHC

Gårdagens första rond blev en dramatisk holmgång som fick avgöras på straffar. När HV71 och Linköping ikväll gör upp igen är det med ett Jönköpingslag som siktar mot ny vinst.


Formkollen

HV71 är inne i en segerstreak. När Mattias Tedenby igår sköt bonuspoängen till laget betydde det den tredje raka vinsten för mästarna, som är fyra i tabellen. Vinsten kom borta mot Linköping, ett motstånd som väntar redan ikväll i ett nytt laddat rivalmöte. Matchen spelas i Kinnarps Arena, där HV71 inte gått fullt lika starkt som på bortais den här hösten.

Formmässigt har Linköping varit ett av ligans bättre lag den senaste tiden. I tisdagens återstart efter uppehåll kom den tredje raka segern, då Malmö besegrades borta med 5-3. Nu blev alltså ett stopp på resultatraden igår via strafförlust med 1-2 mot HV71. Linköping siktar på snabb revansch i back-to-back-mötets andra rond.

– Jag är sjukt besviken över att vi inte vinner idag. Vi har massor av chanser, trummar på ordentligt och ska göra fler mål. Men ibland vill inte puckarna in, suckade lagkaptenen Niklas Persson i intervju med C More.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Håll ögonen på

Målvaktsspelet var torsdagens kanske allra främsta duell. Både Jonas "Monstret" Gustavsson i Linköpingsmålet och Fredrik Pettersson-Wentzel hos HV71 levererade storspel. Gustavsson nådde upp i 96 i räddningsprocent, men Pettersson-Wentzel var snäppet vassare med sina 97.

Notera att

– Chad Billins matchades hårt under gårdagen och klockades för exakt 24 minuters speltid - mest av alla spelare.

– Straffavgörandet kom från Mattias Tedenby och innebar mål för tredje matchen i rad av HV71-forwarden.

– Linköping har ligans näst starkaste powerplay. Östgötarna har skickat in 14 mål i spelformen, något som ger 26,92 %.

– Det här blir rivalernas tredje möte för säsongen. Så här långt har bortaplan varit bäst, efter seger med 2-0 i Kinnarps Arena för Linköping och HV71:s 2-1 igår i Saab Arena.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71LHC.